• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yüz yüze görüşecek

Yeniakit Publisher
2020-02-29 09:40:00 - 2020-02-29 09:40:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'de 33 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hain saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştüğünü, iki liderin yüz yüze de görüşeceğini açıkladı.

 Hacı Yakışıklı  Ankara 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi yaptığını aktaran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İki liderin bir araya gelmeleri kararlaştırıldı” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib’de yaşanan gelişmelere ilişkin medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Bize sıçrayacaktı

Suriye krizinde başından beri en mağdur ülke Türkiye” diyen Altun, “Sürecin başından itibaren çözüm konusunda en güçlü, kararlı ve net adımları atan Türkiye oldu. Türkiye milli güvenlik sorunundan kaynaklanan ‘terörü kaynağında kurutmak’ ve mülteci sorununu çözmek için ‘güvenli bölge oluşturulması’ için irade gösterdi, adımlar attı. Eğer adımlar atılmasaydı kriz Türkiye’ye sıçramış olacaktı, gündelik hayatlarımız büyük ölçüde tarumar olacaktı” şeklinde konuştu.

Rusya engel olmalıydı

33 askerin şehit olduğu saldırıdan birinci derecede Esad rejiminin sorumlu olduğunu vurgulayan Altun, “Rusya ise gerek ikili ilişkilerimiz çerçevesinde gerek Astana ve Soçi mutabakatları kapsamında rejimin saldırılarını durdurmalı, engel olmalıydı. Rejim hedefleri, Türkiye Cumhuriyeti açısından meşru hedeftir. İdlib Türkiye açısından hem milli güvenlik meselesi hem de insani boyutu ile hayati meseledir. İdlib düşerse milyonlarca mülteci Türkiye’ye, Avrupa’ya kaçmaya çalışacak. Yeni mültecilere Türkiye’nin yardım etme, kaynak üretme imkanı kalmamıştır. Esed, uluslararası toplumun kayıtsızlığından faydalanarak, etnik temizlik yapıyor, insansızlaştırma hayalini gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor. Ruanda, Bosna-Hersek’de yaşananlar karşısında bazı liderler üç maymunu oynamıştı. İdlib için de aynı durum söz konusu” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hesap soracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesini paylaşan Altun, şunları aktardı: “Sayıları milyonları aşan sınırımıza yığılmaya başlayan insanların durumundan rejimin ihmalleri sorumludur. Milli Güvenlik sorununa bir de askerimizin kanı eklendi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ülkemize saldırılan bir ortamda rejimin tüm unsurları meşru hedeftir. Ayrıca, telefon görüşmesinde iki liderin bir araya gelmeleri de kararlaştırıldı” şeklinde konuştu.

Mülteci silah değil

Altun, şöyle devam etti: “AB başta olmak üzere Türkiye ile müttefiklik ilişkisi olanlar sorumluluklarını yerine getirmiyor. İdlib’de 4 milyon sivil yaşıyor. İdlib’te yaşananlar, Türkiye-AB mülteci anlaşmasını uygulanamaz hale getirmiştir. Yeterli desteği alamayan Türkiye, yeni sığınmacı yükünü kaldıramaz. Bu yük herkes tarafından paylaşılmalı. Türkiye, Avrupa ve ABD’yi bölge için işbirliğine davet etmektedir. Türkiye mültecileri hiçbir zaman silah olarak kullanmadı. Türkiye her türlü işbirliğine açıktır.

Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de telefonda görüşeceğini söyledi

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osmanoğlu2023

haydut rusya! şimdide hainkalleş sıfatını almaya hak kazandı! malesef...

osmanoğlu2023

haydut rusya! şimdide hainkalleş sıfatını almaya hak kazandı! malesef...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23