• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4'lü zirve için tarih belli oldu

Yeniakit Publisher
2020-02-22 19:36:00 - 2020-02-22 20:02:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4'lü zirve için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin, Merkel ve Macron'la yapılacak zirve hakkında "Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bergama Belediyesi'ni ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İdlib konusunu görüşmek üzere 5 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile buluşacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"18 yıldır azimle hizmet götürüyoruz"

18 senedir bütün Türkiye'ye azimle hizmet götürüyoruz. Yılgınlığa kapılmadık. İnsanların inancına, kılık kıyafetine göre ayrım yapmadık. Bundan 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var görüyorsunuz.

"Kararlar alırken kimseden icazet almıyoruz"

İnsansız hava aracı için Amerika'ya bize insansız hava aracı verin dediğimizde 'Kongre'den geçiremedik' dediler. Savunma sanayiinde yılda 3-4 milyar dolar ihracat yapıyoruz, şimdi biz tankımızı zırhlı araçlarımızı üretiyoruz. Ekonomiyle ilgili kararlarımızı alırken de terörle mücadele ederken de kimseden icazet almıyoruz.

"İdlib'de barışı tesis edeceğiz"

Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur ve barış var. İnşallah aynı sükunet ortamını İdlib'de de tesis edeceğiz. İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim.

5 Mart'ta 4'lü İdlib zirvesi yapılacak

Putin ile dün konuştum. Merkel ve Macron'a da ifade ettim. 5 Mart'ta Putin, Macron ve Merkel ile bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Karamanlı

Rusya İran ile tokalaşıp Soçi Astana masada zafer, haberleri ile oyaladıklarını yeni anladık. Varsın biraz da Macron merkel oyalasın.

Recep

Soylu, asil süleyman şimcik  der sana.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23