• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklar gelsin bu çile bitsin!

Yeniakit Publisher
2020-02-22 11:18:00 - 2020-02-22 11:20:01

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Çocuklar gelsin bu çile bitsin!

HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma ümidiyle 173 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan acılı aileler, örgütü çözmeye devam ediyor.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma ümidiyle 173 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan acılı aileler, örgütü çözmeye devam ediyor.

‘Umudumuz artıyor’

Ağrı’dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal Demir için oturma eyleminde yer alan Süheyla Demir, Akit’e yaptığı açıklamada, evlat nöbetindeki kararlılığının altını çizerek, “Umudumuz giderek artıyor. PKK’nın zor duruma düştüğünü görmek bizi çok mutlu ediyor. PKK’da çözülmeler devam ediyor. Biz de eylemimize devam ediyoruz. Her geçen gün bir çocuk geri geliyor. Devletimiz de aynı şekilde örgüt üyelerini ikna yoluyla dağdan indirmeye çalışıyor ve çok da başarılı oluyor. Biz, aylardır kaçırılan çocukların geri gelmesi için soğuk, sıcak demeden HDP önünde mücadele veriyoruz. Bu mücadele sonucunda zorla dağa götürülen çocukların geri geldiğini görmek, mücadelemizin boşuna olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Aylardır HDP önünde teröristlerce zorla dağa kaçırılan kızı Fadime Levent’e kavuşma ümidiyle bekleyen acılı anne Hatice Levent de, “Bizim HDP önünde oturma eylemi başlatmamızın tek bir amacı var. O da çocuklarımızı terörün elinden kurtarmak” şeklinde konuştu.

‘Mücadele kandil’i korkutuyor’

Acılı baba Süleyman Aydın ise, “Her gün HDP’li vekillere vicdan çağrısı yaptık. Ama vicdana gelmediler. Anladık ki bunlarda vicdan yok. Bu mücadelemiz, devletimizin şefkatli elleri HDP’yi, PKK’yı ve Kandil’i çok korkutuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kızı Aysel için oturma eylemini sürdüren anne Hamri Turan, Kürtçe yaptığı açıklamada, 5 yıl önce 17 yaşındayken kızının kaçırıldığını söyledi.

Kızından bugüne kadar haber alamadığını belirten Turan, “Kızımı HDP’den istiyorum. Kızımı getirsinler” dedi.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23