• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çinli bilim adamları pandaların dilini çözdü

Yeniakit Publisher
2015-11-04 18:16:00 - 2015-11-04 18:18:58
Çinli bilim adamları pandaların dilini çözdü

Çin'de Panda Koruma ve Araştırma Merkezi'nden bilim adamları, pandaların dilini çözdü.

Çin'de Panda Koruma ve Araştırma Merkezi'nden bilim adamları, pandaların dilini çözdü.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde bulunan merkez, pandaların çıkardığı 13 farklı sesin hangi anlama geldiğini belirledi.

Projeyi yürüten ekibin lideri Cang Hı Min yaptığı açıklamada, pandaların "açım", "mutsuzum" ve "beğendim" anlamına gelen bir kaç ses çıkarabildiğini belirtti. Cang, pandaların büyürken annelerinden cıvıldama, kükreme, bağırma, mızırdanma, cıyaklama gibi seslerle duygularını nasıl ifade edeceğini öğrendiklerini söyledi.

Eğer bir panda kuş gibi cıvıldama sesi çıkarıyorsa, yavruları hakkında endişeli olabileceğini, yüksek sesle bağırırsa, bir yabancının kendisine doğru yaklaştığını söylediğini ifade eden Cang, erkek pandaların aşık olduğunda sürekli kuzu gibi melediğini, dişi pandaların ise kuş gibi ses çıkararak karşılık verdiğini aktardı.

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23