• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin'in Fransa işbirliği ile Türk vatandaşlarına İnterpol Tuzağı kanıtlandı

Yeniakit Publisher
2015-12-28 16:58:00 -
Çin'in Fransa işbirliği ile Türk vatandaşlarına İnterpol Tuzağı kanıtlandı

Türk vatandaşlığı almış Uygur Türkleri ve Türkiye’de faaliyet de bulunan Doğu Türkistan dernek yöneticileri için çıkartılan İnterpol aramaları Türkiye Cumhuriyeti’ne bildirilmiyor.

Doğu Türkistan Bülteni   haber sitesi   İnterpol'ün  Doğu Türkistan ve Türkiye vatandaşları ile ilgili çıkarmış olduğu '' uluslararası arama kararı '' hakkında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.  Türkiye'de'ki Doğu Türkistan derneklerinin ve vakıflarının  yöneticilerine çağrının da yapıldığı bildiri niteliğindeki haberde, Çin istihbaratının  Fransa ile işbirliği içinde olduğu ileri sürüldü.

İşte o haber:

Komünist Çin 'in Doğu Türkistan'da  işlemiş olduğu katliamlardan ve baskıcı politikalardan kaçan Doğu Türkistanlı  Müslümanlar, Çin tarafından terörist ilan ediyor. Çin bununla beraber , Uygurlara yardım ettiği iddiasında bulunduğu Türkiye vatandaşlarını ve Uygur Türklerini sahte belgelerle suçlayarak ıluslararası İnterpol araması çıkartıyor.

Buraya kadar her şey  kılıfına uydurulmuş olarak normal gibi dursada aslında sahte belgeler ve sahte suçlamalar haricinde  Fransa’da bulunan İnterpol  merkezide bu Çin entrikasına ortak oluyor.

Mevcut prosedürde ,sahte belgeler ile  hakkında uluslararası arama çıkartılan Türkiye  ve Doğu Türkistan vatandaşları için   , İnterpol’e üye olan  190 ülkeye haber verilmesi ve  bunun sonucunda  uluslararası havalimanı ile  hudut kapılarından bu vatandaşların geçişi esnasında tutuklanması  gerekiyor. Fakat Fransa bu konuda Komünist Çin ile ortak hareket ederek, uluslararası İnterpol araması çıkartılan Türk vatandaşlarının ifadeleri alınması ve yakalanması için Türkiye’ye haber vermiyor
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye  vatandaşları hakkında çıkan   ''uluslararası aranma''  kararı  İnterpol tarafından  Türkiye'ye  bildirilmediği için Türkiye vatandaşları  İstanbul’daki uluslararası havaalanından rahatlıkla çıkıyor ve iş seyahati için gittiği ikinci bir ülke de uluslararası yakalanması var denilerek tek tek tutuklanıyor.

Fransa bu İNTERPOL oyunu için Komünist Çin’den kaç lira para aldı ?  

Bu suça niçin ortak oldu ? Bu işten ne çıkarı var ?

Türkiye vatandaşlığı veya oturum izni  almış  olan Uygur Türkleri bu tehdit ile karşı karşıya . Umre, turistik veya ticari amaçlı çıktıkları ikinci bir ülkede karga tulumba yakalanabilme ve Çin’e teslim edilme ihtimali gündeme gelebilir.

Türkiye’de faaliyet de bulunan Doğu Türkistan dernekleri  ve vakıf yöneticileri bu tehdit altında. İnterpol araması çıkartılmış olan Türkiye vatandaşları , Türkiye’nin herhangi bir uluslararası havalimanından sıkıntısız bir şekilde çıkış yapabilir fakat indiği bir ikinci ülkeden İnterpol aramasına sebep tutuklanabilir.

Bilindiği gibi merkezi Fransa'nın Lyon kentinde  olan İnterpol’e üye 190 polis teşkilatı vardır. merkezi Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü'de 1930'dan beri İnterpol üyesidir.

Uluslararası tutuklanma çıkartılan Türk vatandaşlarının yakalanma kararı niçin Türkiye Cumhuriyeti’ne bildirilmiyor ? Niçin Saklanıyor ?

Merkezi Amerika’da bulunan teşkilatlar ve Dünya Uygur Kurultayına üye dernekler Amerikan istihbaratı ile ilişkileri yüzünden bu tehdit kapsamında değil.

Bir kişi için kırmızı bülten çıkarma süreci ise  şu şekilde işlemektedir ;

Hakkında yakalama emri çıkartılan kişi için, yetkili ulusal makamlar tarafından Fransa’nın Lyon kentinde bulunan İnterpol  Genel Sekreterliği’ne başvurulur. Genel Sekreterlik, bu başvuruyu inceler ve kırmızı bülten hazırlanıp hazırlanmayacağına karar verir. Şayet inceleme sonucu kırmızı bülten çıkartılmasına onay verilirse, hazırlanan bülten İnterpol tarafından üye ülkelere gönderilir ve kişinin iade amaçlı tutuklanması istenir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23