• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin zulmüne sessiz kalırsak coğrafyamızı kaybederiz!

Yeniakit Publisher
2020-07-05 09:50:00 -
Çin zulmüne sessiz kalırsak coğrafyamızı kaybederiz!

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Yılmaz tarafından hazırlanan “Doğu Türkistan Toplama Kampları: Adım Adım Soykırım” adlı rapor, İHH Genel Merkezinde çeşitli STK’ların katılımıyla kamuoyu ile paylaşıldı. 136 sayfalık raporda, “Bölgedeki 1200 civarı kampta 3 milyon kişinin olabileceği tahmin ediliyor.

Çin, tüm uluslarası hukuk kurallarına aykırı bir şekilde asimilasyon ve soykırım politikalarına devam ediyor. Evrensel İnsan Hakları Bildirisi’nin maddelerine aykırı davranıyor. Tüm bunlar hem şahitliklerle hem görüntülerle ortaya konduğu halde Çin’e yeterince tepki olmadığını görüyoruz” denildi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Ali Öner, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Ergin ve İNSAMER Araştırmacısı Nureddin İzbasar’ın katıldığı toplantıda söz alan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Söz konusu Doğu Türkistan olunca Çin’in ambargosu nedeniyle ne yazık kı sesimizi çok fazla duyuramıyoruz” diyen Bülent Yıldırım şunları söyledi:  “Bu ümmet bugün itibariyle Doğu Türkistan halkını kurban vermiştir. Ama bu kurbanı vermeye devam edersek yarın bir gün tüm coğrafyamız aynı sonuçla karşılaşacak. Eğer bu açıklanacak rapora medyamız gereken önemi verirse Mavi Marmara’nın Filistin için yükselttiği sese benzeyecek. Tabi ki bu rapor yine Çin ambargosuna uğramazsa. Çin, bazı devletlere ekonomik kaynaklar aktararak kendini güvene alıyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23