• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
49
Yeniakit Publisher
 Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

2016-08-04 18:22:21
Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilek aslında gül familyasının bir üyesidir.

#1
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Dünyada çekirdeklerinin meyvenin içinde değil de dışında bulunduğu tek meyvedir.

#2
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çileğin 600’den fazla çeşidi bulunmaktadır.

#3
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilek dünyadaki en popüler meyveler listesinde birinci sırayı alır.

#4
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilek tür olarak üretimi yapılan ve doğada vahşi halde bulunan olmak üzere ikiye ayrılır.

#5
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Doğada bulunan çilekler boyut olarak daha küçük ve tat bakımından da daha yoğundur.

#6
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çileğin yararları saymakla bitmiyor...

#7
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi çileğin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirten uzmanlar, rengi, kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biri olan çilekte bol miktarda fosfor ve demir bulunduğuna dikkat çekti.

#8
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çileğin B, C ve K vitamini açısından bir hayli zengin olduğunu belirten uzmanlar, "Çilek vücuda kuvvet verir, damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür.

#9
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

#10
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

#11
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Bağırsak kurtlarının dökülmesini yardımcı olur, kanı temizler, vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırır.

#12
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Diş etlerini güçlendirir, ağız kokusunu giderir.

#13
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Dişlerinize çilekle masaj yaparak beyazlatabilirsiniz.

#14
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır, tansiyonu düşürür, ateşi düşürür.

#15
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.

#16
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Cildi nemlendirip taze bir görünüm kazandırır, güzellik katar cilde.

#17
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Vücutta biriken zehirli maddeleri dışarı atar, damar sertliği ve böbrekteki kum taş gibi rahatsızlıkları önler ve zamanla bunların geçmesini sağlar.

#18
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

İdrar söktürücü özelliği vardır" diye konuştu.

#19
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Peki çilek yaprağının da pek çok hastalığa iyi geldiğini ve çayını demleyerek kullanıldığını biliyor muydunuz?

#20
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilek yaprağının faydaları;

#21
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilek yaprağı bağırsak ilthabı, bağırsak kurtları, bağırsak gazları ve kabızlığa karşı etkilidir.

#22
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

İyi bir idrar söktürücüdür, ödemin atılmasına yardımcı olur.

#23
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Tansiyon yüksekliğini engelliyor.

#24
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarına fayda sağlar.

#25
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Strese karşı faydalıdır aynı zamanda uykusuzluğa da iyi gelir.

#26
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilekle sağlık iksiri hazırlamanın formülünü de veren uzmanlar, "300 gram çilek yaprağı ve kökü 1 gece ıslatılarak ertesi gün 1 litre suda 20 dakika kaynatılıp çay gibi içilirse veya

#27
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Eğer yeşil çilek yaprağı kullanacaksanız. Yaprakları sıcak suda iyice yıkayın ve bir fincan kaynar suya 3 yaprak atıp 5 dakika demlenmesi için bırakın

#28
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

İçerisine bir kaşık bal veya 1 çubuk tarçınla tatlandırarak faydasını daha çok görebilirsiniz...

#29
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilek yaprağı çayı, mafsal iltihabı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği, karında su toplanması, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında, kum ve taş rahatsızlıklarında hastalara fayda veriyor.

#30
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çilekte diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit bulunuyor" diye konuştu.

#31
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Kalp ve damar sağlığını korur, kolesterole karşı yararlıdır.

#32
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Ağız içi yaralar için çilek yaprak çayıyla gargara yapılırsa faydası görülür.

#33
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Sarılığa iyi gelir.

#34
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Gırtlak kanserine karşı koruma sağlar.

#35
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

İyice yıkanmaması durumunda ise böbreklerde kum oluşmasına sebep olabilir.

#36
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

İhtiva ettiği potasyum ve fosfor ile kronik böbrek yetmezliği olan hastalar için sıkıntı teşkil edebilir.

#37
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Bu sebeple böbrek hastalarının doktora danışarak yemelerinde fayda vardır.

#38
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Birçok gurme şefe göre çileğin yeni ve en iyi arkadaşı karabiber...

#39
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Karabiberin buradaki asıl görevi, tuzun ete yaptığı gibi, çileğin lezzetini açığa çıkarmak.

#40
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Yani çileğe karabiber eklerseniz, tadını tatlıya çevirir.

#41
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

KARABİBER, ÇİLEĞE NEDEN BÖYLE BİR ETKİ YAPIYOR?

#42
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

En olgun çilekler bile biraz ekşidir.

#43
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Karabiber, zıtlık oluşturarak çileğin tadını eşitliyor.

#44
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Limon, greyfurt gibi ekşi meyveler ise böyle bir kullanım için uygun değildir.

#45
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

NASIL HAZIRLANIYOR?

#46
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Çileği ortadan ikiye bölün.

#47
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Üzerine biraz karabiber öğütün ve o şekilde yiyin.

#48
Foto - Çileğin yaprağını ıslatarak bekletin...

Daha değişik bir tarif isterseniz, karabiberli çilek reçeli, veya dondurma yapabilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23