• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Berhan Şimşek'ten "cuma namazı" gafı! Canlı yayında rezil oldu

Yeniakit Publisher
2021-01-28 10:43:00 - 2021-01-28 10:50:19

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Bir televizyon programına konuk olan CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek'in "cuma namazı" ile ilgili gafı sosyal medyada gündem oldu. Cuma namazlarına gittiğini söyleyen Şimşek, hutbeyi dinlememek için namazın farzını kılıp çıktığını söyledi. Şimşek'in hutbenin farzdan önce okunduğunu bilmemesi izleyenlere "güler misin ağlar mısın?" dedirtti.

CHP'li eski milletvekili Berhan Şimşek'in "cuma hutbesi" gafı sosyal medyada çok konuşuldu. Kendisinin cuma namazlarına gittiğini belirten Şimşek, sadece namazın farzını kılıp çıktığını söyledi. Şimşek bunu, hutbeyi dinlememek için yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gidiyoruz cumalara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüzünden hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum. Niye? İçeri girdiğimizde AK Parti Genel Merkezi'nden yazılmış hutbeler var. 50 kuruşluk kâra gidiyoruz camiye, 150 kuruşluk zararla çıkıyoruz."

Hutbe farzdan önce okunur

Buradaki tezatlık ise Şimşek'in söylediklerinin aksine cuma namazında hutbenin, farzdan önce okunuyor olması.

Diyanet yalanladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şimşek’in cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiasının asılsız olduğunu ve kendisi hakkında yasal yollara başvurulacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Eski Milletvekili Berhan Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Her cuma camilerde irad edilen hutbelerimiz, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı uzman ekiplerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Şimşek’i gerçek dışı iddiasından dolayı kınadığımızı, kendisi hakkında yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz" denildi.

Turan: Allah kabul etsin

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da programı sosyal medya hesabından paylaşarak "Allah kabul etsin, Hutbeden önce farz mı?" diye yazdı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sami

Söylenecek hiç bir şey yok,her zaman böyle...yersen....ALLAH fırsat vermesin inşallah..

KAYI

BUNLAR CHP NE BİLEYİM MUHAREM İNCE ÇIKAR BEŞVAKİT NAMAZ KILMAM AMA HER GÜN CUMA NAMAZI KILARIM DER ÇIKMIŞ BİRİDE ÇIKMIŞ NAMAZIN HUTBEDEN SONRA KILINDIĞINI BİLMEYEN BİR GAFİL BU KAFAYLADA DİYANETİ ELEŞTİRİYORDU ŞAŞIRMAYA GEREK YOK SORUN BAKAM KIBLE NE TARAFTADIR BİLYORMU BU KAFAYLADA TÜRKİYEYİ YÖNRTECEKLER MAZALLH MAZALLAH.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23