• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemil Çiçek’ten vekil transferi açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-05-29 11:03:00 -
Cemil Çiçek’ten vekil transferi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, vekil transferiyle ilgili "Doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum…” yorumunu yaptı.

“Milletvekili istifası kendi özgür iradesiyle olur." diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, "Anasaya’ya madde konuldu önüne geçmek için, geçilebildi mi?” diye sordu.

Muharrem Sarıkaya, Cemil Çiçek ile vekil transferi üzerine yaptığı görüşmeyi köşesinde aktardı.

Çiçek, AK Parti ve MHP'nin engellemek adına üzerinde çalıştığı vekil transferi olayı için "Doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum…” yorumunu yaptı.

Sarıkaya’ya konuşan Çiçek'in dikkat çeken değerlendirmeleri şöyle:

"Önüne geçemezsiniz"

"Transfer veya kiralık vekil" adı verilen uygulamanın sadece bugün değil, yarım asır kadar öncesinde de uygulandığını belirten Cemil Çiçek,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Siz ne kadar kanun çıkarıp engellemeye çalışırsanız çalışın, önüne geçemezsiniz" diye konuştu.

"Kanunla engellemek imkansız"

"Milletvekili istifası kendi özgür iradesiyle olur. Anasaya’ya madde konuldu önüne geçmek için geçilebildi mi?" diye soran Çiçek, şunları kaydetti: Dönüp dolaşıp bir başka yolunu buldu ve yine o partiye geçti. Bunu doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bfbfbf

Korkunun ecele faydası yok

engineer

evet doğru menderes ve arkadaşları chp den ayrılıp dp yi kurdular, bu mitoz bölünmeyle çok partili sisteme geçildi,merkez sağ evrimi başladı, dp-ap-anap-akp evrim tamalandı mı? yoksa bu evrim silsilesi sürer gider mi? kim bilir?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23