• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Canlı yayında Hacısalihoğlu ve Saymaz arasında Ayasofya tartışması çıktı

Yeniakit Publisher
2020-07-13 02:19:00 -

Canlı yayında İsmail Saymaz, Deniz Zeyrek ve Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu arasında Ayasofya tartışması yaşandı.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu canlı yayında Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili çekinceleri olanlara tepki göstererek, "Bu çekindiğiniz yerler Yunanistan cürmün kadar yer yakamaz. Biz burayı dünya miras listesi olarak korumaya devam edeceğiz." dedi.

Deniz Zeyrek ise Hacısalihoğlu'na cevap olarak, "Açılmasını neden bu kadar beklediniz." diyerek Hacısalihoğlu'na tepki gösterdi.

İsmail Saymaz, "Fatih'in vakfiyesinde yazıyor diye aşar vergisini de mi koymalıyız. Atatürk'ün imzası olan miraslara el koyacaksınız. Sonra kalkıp Fatih'in mirası diyerek Ayasofya'yı açacaksınız. Osmanoğlulları da istediği yeri alsın o zaman" dedi. Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ise Saymaz'ın sözlerine Vakıf hukuku var diyerek itiraz etti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fener & Vatikan

Size ne ! nereyi açacağız diye soracak mıyız ? Hangi kilisenin elemanısınız ?

Myavuz

İsmail Saymaz, m.kemal Fatihin Camiye çevirdiği Ayasofyayı niçin kiliseye çevirdi? Önce bunun sorgulanması lazım. M.kemalin her yaptığı doğru mu ? Bay ismail git m.kemali türbesine bi sor 1453 ten 1934 e kadar cami olan bir yeri hangi gerekçeyle müzeye çevirdin? Çareni rahatsız eden neydi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23