• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çam kozalağı reçel oluyor

Yeniakit Publisher
2016-10-23 17:26:00 -
Çam kozalağı reçel oluyor

Kozalarklardan reçel yapmayı hiç denediniz mi? Çam kozalağından yapılan reçel hem ağızları tatlandırıyor hem de şifa oluyor.

Kozalaklardan reçel yapımını anlatan Safiye Metin, açtıkları kurslarda Anadolu'nun bütün lezzetlerini yapmaya ve tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Bolu'da çam ve köknar ağaçlarının meyvesi olan kozalaklardan yapılan reçel, hem ağızları tatlandırıyor hem de soğuk algınlığı ve öksürük gibi sağlık sorunlarına şifa oluyor.

Yaz sonunda kuruyarak düştükten sonra toplanan, soba tutuşturmak ve ateş yakmak için kullanılan kozalakların şerbetli yapısını fark eden yöre halkı, bunlardan reçel yapmaya başladı. Öksürük, nefes darlığı ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılan kozalak reçeli, kahvaltı sofralarında da yerini alıyor.

KOZALAK REÇELİ NASIL YAPILIR?

Kozalaklar kaynatılarak şerbeti alınıyor. Daha sonra şerbet ile kozalakları ve şekeri karıştırarak tekrar kaynatılıyor. Kozalak reçeli sofraları tatlandırmak için hazır.

Soğuk algınlığı, nefes darlığı ya da öksürük gibi rahatsızlıklara karşı bu reçeli tüketebilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23