• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bush'a ayakkabı fırlatmıştı! Ülkeyi sarsan gösterilerde o isim ön safta

Yeniakit Publisher
2019-11-03 11:41:00 -
Bush'a ayakkabı fırlatmıştı! Ülkeyi sarsan gösterilerde o isim ön safta

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı George W. Bush'a basın toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatarak dünya gündemine oturan Iraklı gazeteci Muntazar el-Zeydi, ülkeyi sarsan hükümet karşıtı gösterilerde yeniden sahneye çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı George W. Bush'a basın toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatın Iraklı gazeteci Muntazar el-Zeydi, ülkeyi sarsan hükümet karşıtı gösterilerde yeniden sahneye çıktı.

Euronews'e konuşan Gazeteci Muntazar el-Zeydi, "Özgür dünya neden bu olaylara sessiz kalıyor? Gösterilerin başlamasında bu yana 1200'den fazla kişi yaralandı." diyerek tepkisini dile getirdi.

29 Ekim'de Kerbala kentinde 18 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan el-Zeydi, "Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nden gelen cılız bir iki açıklama haricinde herhangi bir kınama mesajı duymadık." dedi.

Avrupa Birliği, ekim başında yaptığı bir açıklamada Iraklı güvenlik güçlerine 'orantılı' olma çağrısı yapmış, daha sonra ise göstericilere karşı aşırı şiddet uygulandığı nedeniyle 'derin endişe' duyduğunu belirtmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başka ülkelerin Irak'a müdahale etmesini istemediklerini söyleyen el-Zeydi, "Amerikan istilası sonrasında oluşan hükümeti istemiyoruz. Bu hükümet ülkeye yıkım getirdi. Bugün, siyasi rejimin düşmesini ve hükümetin son bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Eski ABD Başkanı Bush, 2008 yılında Irak ziyareti sırasında Iraklı gazeteci el-Zeydi'nin ayakkabılı saldırısına uğramıştı. Gazeteci, dönemin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin yanında duran Bush'a, "Bu Irak halkının sana hoşçakal öpücüğü, seni köpek" demişti.

Bu hareketi nedeniyle yaklaşık 1 yıl hapis cezasına çarptırılan el-Zeydi, ülkedeki direniş hareketinin bir simgesi haline gelmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23