• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Bugün Afrin'de operasyon yapabiliyorsanız..."

Yeniakit Publisher
2018-03-06 21:15:00 - 2018-03-06 21:19:51
"Bugün Afrin'de operasyon yapabiliyorsanız..."

FÜ Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, "Bugün Afrin'de silahlı kuvvetlerimiz başarılı bir şekilde bu operasyonu gerçekleştiriyorlarsa bunu savunma sanayisinin geliştirdiği milli üretimlere bağlı olarak sürdürebiliriz" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Bugün Afrin'de silahlı kuvvetlerimiz başarılı bir şekilde bu operasyonu gerçekleştiriyorlarsa bunu savunma sanayisinin geliştirdiği milli üretimlere bağlı olarak sürdürebiliriz." dedi.

Savunma Sanayii Müşteşarlığı ile Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi ile üniversite sanayi birlikteliğinin desteklenerek sektöre ilgi duyan ve savunma sanayi alanında çalışmaları olan akademisyen, öğrenci, firmaların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, bir ülkenin istikbali ve istiklalinin devamının ancak o ülkenin güçlü olması ile sağlanacağını belirtti.

Bunun ekonomik ve silahlı kuvvetleri ile savunma sanayisi anlamında bir güç olduğunu ifade eden Demirdağ, şunları dile getirdi:

"Bunu ancak nitelikli insan gücünün geliştirdiği teknoloji ile dışa bağımlılığı azaltarak sağlayabilirsiniz. Bugün Afrin'de silahlı kuvvetlerimiz başarılı bir şekilde bu operasyonu gerçekleştiriyorlarsa bunu savunma sanayisinin geliştirdiği milli üretimlere bağlı olarak sürdürebiliriz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bahar Demirel, bu tür programların üniversite ve sanayi iş birliği noktasında yeni bilgilerin ve teknolojilerin paylaşılmasına, bilgi alışverişinde bulunulmasına olanak sağladığını kaydetti.

Zirvede, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sektörel ve Yatırım Planlama Şube Müdürü Hüseyin Kılıç ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanlığı Alt Sistemler Müdürü Özden Apaydın, "Sanayileşme ve Alt Sistemler Projeleri" konulu sunum yaptı.

Programa, Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri ile akademisyenler, sanayiciler ve üniversite öğrencileri katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23