Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de din adamlarına verdiği iftar yemeği yuvarlak masasının 4 bin 600 liralık fiyatını 240 bin lira, koltuklarını 435 bin lira, toplamda 1 milyon lira göstererek millet nezdinde olumsuz bir algı oluşturmaya çalışan kartel ve paralel medyaya her kesimden büyük tepki var: Bu yazılanlar düpedüz iftira. Bu yapılanlar kahpelik…
MUHAMMET KUTLU / ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi daha yapılmadan muhalefet etmeye başlayan ve sürekli külliye inşaatı, külliyede kullanılan malzemelerin fiyatı, külliyedeki demirbaşların fiyatlarıyla ilgili yalan yanlış listeler yayınlayan TMMOB Mimarlar Odası bu defa iyice saçmaladı.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın din adamlarına iftar verdiği yuvarlak masanın 240 bin, koltukların da 435 bin lira olduğunu iddia etti. Bu iddialar, her zaman olduğu gibi başta Hürriyet, Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri olmak üzere kartel ve paralel medyasında, abartılı manşetlerle yayınlandı. Hatta Sözcü gazetesi daha da ileri giderek aynı iddiaları kapak yaptı.
240 BİN LİRA DEDİKLERİ MASA 4 BİN 600 LİRA
Ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflarla yalana doymayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne tokat gibi cevap verdi. Varank, masanın 4 bin 600 TL olduğunu, diğerlerinin ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Abdullah Gül döneminden kaldığını söyledi.
VARANK: “DÜNYANIN EN AŞAĞILIK, EN KAHPE İFTİRACILARI…”
Varank, Hürriyet gazetesindeki haberin fotoğrafı ve masanın örtüsüz yalın haliyle çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, “Dünyanın en aşağılık, en kahpe iftiracılarıyla mücadele etmekten bıktık. Bu masa bütün yemeklerde kullanılıyor 4 bin 600 TL. Aşağılık iftiracılara cevap vereyim: Bu masa 4 bin 600 TL. Onun dışında her şey Abdullah Gül ve Süleyman Demirel zamanından kalma” ve “Şehit aileleri ve gazilerle yapılan iftarda da aynı malzemeler vardı. Şimdi kudurmuş gibi saldıranlar o zaman sustu” diye yazdı.
METİNER: BUNLAR AHLAKSIZCA YAPILAN YALAN YAYINLARDIR!
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Bunlar ahlaksızca yapılan yalan yayınlardır. Bunlar haysiyet cellatlarıdır. Bunların söylediklerin bir teki bile doğru değil. Bilerek kara propaganda yürütüyorlar. Kendileri kaçak göçek yaşayan insanlar. Siyasetleri de, duruşları da kaçak. Söylediklerinin arkasında duramayacak kadar da haysiyet yoksunudurlar. Yalanı bilerek söylüyorlar. İnsan bilmeden yaptığı bir açıklamanın yanlış olduğunu sonradan gördüğünde özür diler. Bunlarda özür dileme erdemi de yok. Her türlü erdemden yoksun bir çevreyle karşı karşıyayız. Çıkıp özür dileme gereği de duymuyorlar” ifadelerini kullandı.
EMİN PAZARCI: YALANINIZI YESİNLER SİZİN
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da, Facebook hesabında Cumhurbaşkanlığı’ndaki masanın örtüsüz fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı: “Sözcü Gazetesi bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki bu masanın 240 bin lira olduğunu yazmış. Tabi masanın üzerinde örtü olunca sallamak kolay! İnsan altında acaba ne var diye düşünüyor! İşte o masa: Birkaç demir ayak üzerine sunta konulmuş. Parçalar birleştirilip yuvarlak büyük bir masa oluşturulmuş. 240 bin lira öyle mi? Yalanınızı yesinler sizin!”
MEHMET SARI: BU YAYINLAR SUÇ TASNİİDİR, SORUŞTURMA AÇILMALIDIR
Hukukçular Derneği Genel Başkanı Mehmet Sarı da, “Olmayan bir şeyi varmış gibi gösterme suçu yani suç tasnii ve resmi mercileri iğfal diye, olmayan şeyleri varmış gibi göstermek, suç uydurmak, ayrıca bir suçtur. Bunu yapan kişi ve kurumlar hakkında soruşturma açılması gerekir. Kimse suç işleme özgürlüğüne sahip değildir. Cumhuriyet Başsavcılığı, gerek kendisine yapılmış bir ihbar, gerekse basın yayın organlarından edineceği bilgi ile harekete geçebilir” dedi.
ALAATTİN VAROL: CEZALARIN EN ÜST HADDİNDEN VERİLMESİ LAZIM
Hukukçular Birliği Vakfı Genel Başkanı Alaaddin Varol ise, “Cumhuriyet savcılarını ve hakimleri bu yalan yayınlar ve iftiralarla ilgili olarak göreve davet ediyoruz. Burada yapılan iş, basın özgürlüğü çerçevesinde haber verme değildir. Tamamen Cumhurbaşkanı’nı yıpratmaya yönelik bir çabadır. O nedenle yapılan haberlere verilecek cezaların ve tazminatların en üst hadden verilmesi lazım. Ayrıca, Hukukçular Birliği Vakfı olarak, oda üyesi mimar ve mühendisleri kendi oda yönetimlerini protesto etmeye, bu tür yalan haberlerden dolayı tazminatları ödemelerinin hesabını sormaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
MİMARLAR ODASI BAŞKANI KONUŞMAKTAN KAÇINDI
Bu arada; Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, telefonda görüş vermediğini belirterek konuşmaktan kaçındı. Candan, yüz yüze görüşme talebimizi iletmeye çalışırken de telefonu yüzümüze kapattı.