• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu 5 ikili ile kanserojen etmenleri yok edin

Yeniakit Publisher
2017-02-04 11:01:00 - 2018-10-07 19:33:46
Bu 5 ikili ile kanserojen etmenleri yok edin

Bu besinler düzenli olarak birlikte tüketildiğinde kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. İşte kanserden koruyan muhteşem ikililer listesi...

Kanser artık gününmüz hastalıklarının en yaygın olan türü. Araştırmalar gösteriyor ki; kanser hikayelerinin neredeyse yüzde 30'u yanlış beslenme ile gelişiyor. Kanser riskini azaltmak ve sağlıklı yaşamak için doğru besinlerin gücünden faydalanmak gerekiyor. Kanserden korunmak için mucize ikili sayılan besinlere beslenme planınızda sıklıkla yer verin.

Uzm. Dyt. Nilay Keçeci Arpacı, "4 Şubat Dünya Kanser Günü” öncesinde kanserden korunmaya yardımcı olan besin karışımları ile ilgili bilgi verdi.

Ceviz-bal ikilisi ile kanserojen etkileri yok edin

Kansere karşı doğal besinlerin gücü bilinen bir gerçektir. Doğal besinleri birlikte tüketerek de kanser riski daha da azaltılabilir. Birlikte tüketilmesi önerilen mucize ikililerin başında ceviz ve bal gelir. Ceviz, yüksek antioksidan etkisi ile kanseri önleyen besinlerin başında yer alır. Cevizi kaynağı bilinen doğal bir bal ile tüketmek kansere karşı önleyici etkisini artırır. Her gün istenirse ara öğün olarak 2-3 ceviz ve 1 tatlı kaşığı bal tüketmek, kanserojen maddelerin etkisinin vücuttan uzaklaşması sağlayarak kanser oluşumunun önlenmesine yardımcıdır.

Kanserle mücadele için tahin-pekmez

İçerdiği birçok vitaminler ve mineraller göz önünde bulundurulduğunda tahin ve pekmezin birlikte tüketilmesi doku ve organların daha iyi çalışmasına ve kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Özellikle tahinin DNA hasarını önleyen yapısıyla kanserle mücadele eden bir besin olduğu bilinmektedir. Yüksek ısılarda işlem görmeyen tekniklerle üretilmiş tahin ve pekmezin tercih edilmesi daha sağlıklıdır. Gün ışığına maruz bırakılmamaları ve açıldıktan sonra buzdolabında saklanmaları önerilir.

Sütünüzü tarçınla için kanseri önleyin

Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken süt; protein, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko, A-B- D-E ve K vitaminleri ile kanserin önlenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki vitaminler ile mide, meme, kolon ve yumurtalık kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır. İçerdiği E vitamini ile hücrelere zarar veren maddelere karşı savaşır ve bu maddeleri etkisiz hale getirmektedir. Tarçın ile birlikte tüketildiğinde organların korunması ve kronik hastalıkların önlenmesinde yardımcı olabileceği gibi iştah kontrolünün yapılmasında da etkilidir. En güçlü antioksidanlar biri olan tarçın, vücudu serbest radikallerin zararlarından korur. Yapılan bazı araştırmalar tarçının kanser hücrelerine karşı toksik etki göstererek ölmelerini sağladığını gösteriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Badem ve yoğurt hücreleri sağlıkla besler

Badem kansere karşı önleyici olan yağlı tohumların başında gelir. Özellikle antioksidan etkisi ile birlikte hücrelerin sağlığını koruyan ve kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlayan badem ve yoğurt birlikte tüketildiğinde bu etkisini katlamaktadır. Badem ve yoğurt ikilisi hücreleri sağlıkla besler. Yoğurt hücrelerin düzenli beslenmesini sağlarken özellikle besleyici etkisi ile de kanseri önlemede bademe yardımcı olan besinlerin başında gelir.

Haftada 3-4 kez balık-salata tüketmek gerekiyor

Balığın içinde bulunan omega 3 ve 6 yağ asitlerinin kanser riskinin gelişmesini önlemede önemli bir rolü bulunmaktadır. Omega 3 ve 6 yağ asitlerinden zengin balıklar tercih ederek haftada 2-3 kez tüketmek kansere karşı koruyucu özellik sağlar. Balığın salata ile birlikte tüketilmesi kanserojen maddelerin vücuttan uzaklaşmasına ve hücrelerin kontrollü olarak çalışmalarına yardımcı olur. Anemi riskini ortadan kaldırır ve demir emilimi için birebirdir. Salata malzemesi olarak kullanılan sebzelerde var olan molibden, demir, kalsiyum ve A, C, E vitaminleri kansere karşı önleyici etki göstermektedir. Marul, kıvırcık, salatalık, maydanoz, tere, nane, roka, biber, limon gibi sebzeler ile yapılan salataları günde 2-3 porsiyon olacak şekilde tüketebilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23