• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bozacının şahidi şıracı: BAE'den Suudi Arabistan’a cinayet desteği!

Yeniakit Publisher
2021-02-27 23:16:00 -
Bozacının şahidi şıracı: BAE'den Suudi Arabistan’a cinayet desteği!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD’nin yayımladığı raporu reddettiği yönündeki açıklamasını desteklediğini bildirdi. BEA, Suudi Arabistan’ın yasaları şeffaf ve tarafsız bir şekilde uyguladığını savundu.

ABD’nin 2018 yılında işlenen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili dün yayınladığı raporda, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Kaşıkçı’nın öldürülmesini onayladığı açıklanmıştı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından yayınlanan rapora tepki göstererek Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin raporu reddettiğini duyurmuştu. Konuya ilişkin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yazılı açıklama geldi. Açıklamada BAE’nin Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı raporunu reddettiği yönündeki tutumunu desteklediği ifade edildi. Suudi Arabistan’ın yasaları şeffaf ve tarafsız bir şekilde uyguladığı savunulurken, BAE’nin Suudi Arabistan yargı kararlarına güven duyduğu ve destek verdiğinin altı çizildi.

ABD 76 kişiye yaptırım uyguladı

Öte yandan dün Kaşıkçı suikastına ilişkin raporun yayınlanmasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kaşıkçı’nın ölümü dahil yurt dışında muhalifleri ve gazetecileri tehdit ettiğine inanılan 76 Suudi Arabistan vatandaşına vize kısıtlaması getirildiğini belirtmiş, ABD hükümetinin, sınırlarının ötesine uzanarak gazetecileri tehdit eden ve hedef alan ülkelere ek yaptırımlar getireceğini de açıklamıştı.

Kaşıkçı, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda katledilmişti

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda katledilmişti. Riyad, cinayete karışan 8 şüpheliyi hapis cezasına çarptırmıştı.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ABDULLAH

ELBETTE ŞIRACININ ŞAHİDİ BOZACIDIR.ALLAH TEÂLÂ SİZLERİ VE YOLUNUZDA OLAN MAHLÜKLARI KAHRETSİN DE DÜNYA VE İNSANLIK SİZİN GİBİ MİKROPLARDAN TEMİZLENSİN.AMİİIN İNŞAALLAH... ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23