• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BM ABD’nin o kararı için toplanıyor

Yeniakit Publisher
2019-11-19 00:40:00 -
BM ABD’nin o kararı için toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin uluslararası hukukla çatışmadığını söylemesinin ardından acil toplanma kararı aldı.

Münübe Yılmaz

BM Güvenlik Konseyi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin uluslararası hukukla çatışmadığını söylemesinin ardından acil toplanma kararı aldı.1978 yılında Hansell Mutabakatı olarak bilinen ve Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinin uluslararası hukukla uyumlu olmadığını savunan 40 yıllık politikanın değişmemesi üzerine Çarşamba günü, saat sabah 10 sularında toplanacak olan BM Güvenlik Konseyi, toplantıda ABD’nin değişen politikası ve Ortadoğu’da son yaşananları ele alacak. İsrail’in BM temsilcisi Danny Danon İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşim hakkının sadece tarihi bir gerekçe üzerine değil, aynı zamanda da uluslararası hukun altındaki adalet temeli üzerine de kurulu olduğunu açıklayarak, “ABD’nin Batı Şeria ile ilgili kararını memnuniyetle karşılıyoruz. BM’deki arkadaşlarıma da bu kararı önyargısız bir şekilde değerlendirmeleri hususunda çağrı yapıyorum” dedi. ABD, Batı Şeria konusundaki 40 yıllık politikasını değiştirmesi ile Trump yönetimi Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinin genişletilmesine yönelik ABD'nin 1978 yılındaki görüşünün çözüme bir katkı sağlamadığını duyurmuş oldu.

 

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kafkas

Daha önce de söylemiştim, şu dünyada Amerika'ya en fazla kazık atan ülke İsrail'dir. İsrail ne zaman Amerika'ya bir şey yaptırmak istese Amerika'da bir sorun çıkarır. Günümüzde duruma bakın. İsrail Amerika'nın bir şey yapmasını istediğinde hemen Trampetin azil tartışmalarını gündeme getiriyor ve Trampet ne isterse istesin İsrail'in her istediğini hemen yapıyor (mesela Amerika Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması). Trampet birazcık o yoldan sapmaya çalışsa İsrail hemen azil tartışmalarını tekrar gündeme getiriyor ve bakınız Trampet İsrail'in işgal ettiği toprakları işgal etmediğini şimdi kabul etti. Dünyanın her yerinde bu böyledir, İsrail bir şey istediğinde orada bir sorun çıkarır. Kuran-ı Kerim'de belirtildiği gibi İsrailoğulları dünyada sadece fitne, karmaşa, kan, göz yaşı ve kaosu hedefleyen ve bunların gerçekleşmesini sağlayan azgın bir topluluktur. Bu hedefler aynı zamanda kimin hedefi? Lanetlenmiş iblisin. İblis ve İsrailoğulları dünyada el ele vermiş dünyada sadece fitne, kaos ve savaş çıkarıyorlar. İblise secde eden yahudilerin başını Allah'ın önünde eğdirmek bize haktır. Ya Allah'a secde edecekler, ya da kellelerinden olacaklar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23