• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bingöl'deki depremzedeler günlük yaşamına dönüyor

Yeniakit Publisher
2020-06-17 11:35:02 -
Bingöl'deki depremzedeler günlük yaşamına dönüyor

Depremin etkilediği yerleşim yerlerinde köylüler, tarla ve bahçelerinde tarımsal faaliyetlerine yeniden başladı - Dinarbey köyün sakini Ali Açık: - "Kışlık ihtiyaçlarımızı karşılamak için bahçemizde sebze ekiyoruz"

BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlara yerleştirilen aileler günlük yaşamlarını sürdürüyor.

Üç gün önce merkez üssü Karlıova ilçesi olan ve güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olduğu, 35 kişinin yaralandığı depremin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Çadırda kalan vatandaşlar, depremin ilk şokunu atlattıktan sonra günlük işlerine döndü. Köylüler, gittikleri tarla ve bahçelerinde çalışmaya başladı.

Yedisu ilçesinin Dinarbey köyünde oturan Ali Açık, deprem nedeniyle ara verdiği bahçesinde sebze ekimi yaptı.

Kızının yardımıyla meşhur Yedisu fasulyesini toprakla buluşturan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depreme rağmen hayatın devam ettiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deprem endişesiyle evlerine girmediklerini ve çadırda kaldıklarını aktaran Açık, "Kışlık ihtiyaçlarımızı karşılamak için bahçemizde sebze ekiyoruz. Taze fasulye, patates, domates, biber, soğan ve kabak ektik. Hayat devam ediyor, önemli olan sağlık. " diye konuştu.

- "Köprü yapılmasını istiyoruz"

Nehrin diğer tarafından kalan mezralarına ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirten Açık, "Orada yaşlılar var. Evleri yıkılmış, tahta üzerinde yatıyorlar. Tahta köprü yapmışlar, oradan geçiyorlar, hayvanlar sudan geçiyor. Mezraya köprü yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23