Bıldırcın dolması nasıl yapılır? Lezzetiyle ünlü olan bıldırcın dolması evde yapılması kolay olan yemeklerden biridir. Bıldırcın dolması için bazı püf noktalar bulunuyor. Bıldırcın dolmasını evde yapmak isteyenler için nefis bıldırcın dolması tarifi derledik. Bıldırcın dolması nasıl yapılır? İşte bıldırcın dolma tarifi
Bıldırcın dolması nasıl yapılır? Lezzetiyle ünlü olan bıldırcın dolması evde yapılması kolay olan yemeklerden biridir. Bıldırcın dolması için bazı püf noktalar bulunuyor. Bıldırcın dolmasını evde yapmak isteyenler için nefis bıldırcın dolması tarifi derledik. Bıldırcın dolması nasıl yapılır? İşte bıldırcın dolma tarifi
Bıldırcın dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
5 adet temizlenmiş bıldırcın
Marine etmek için :
100 ml zeytinyağı
tuz, karabiber, taze kekik
ÖNE ÇIKAN VİDEO
İç pilav için :
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
125 gram pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Temizlemiş bıldırcınları zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze kekik ile marine edip 1 gün bekletin. 170 dereceli sıcak fırında 10-15 dakika pişirin. İç pilav için, soğanı soyup kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Kuş üzümlerinin şişmesi için ılık suda bekletin. Tencerede zeytinyağını ısıtın. Dolmalık fıstıkları tavada rengi değişinceye kadar birkaç dakika kavurun. Soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Sırası ile istediğiniz miktarlarda tarçın, kuru nane, yenibahar, karabiber, tuz, tozşeker ve sıcak suyu karışıma ekleyin. Son olarak kuş üzümlerini ilave edin. Ocaktan alıp dinlendirmeye bırakın. Servis tabağına iç pilavı yayıp bıldırcın etlerini yerleştirin. İsteğe göre haşlanmış bıldırcın yumurtaları eşliğinde şefe özel sos ile servis yapın. Afiyet olsun.
Bıldırcının piştiği nasıl anlaşılır?
Çöp şiş ya da ahşapla bıldırcının göğsünden sırtına kadar saplanır. Eğer kan gelmiyorsa bıldırcın pişmiş demektir. Kan geliyorsa daha fazla pişmelidir.