• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyaz Saray’da George Floyd paniği! Donald Trump binlerce asker yığacak

Yeniakit Publisher
2020-06-07 07:27:00 -
Beyaz Saray’da George Floyd paniği! Donald Trump binlerce asker yığacak

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi sonucu başlayan protestoların en şiddetli yaşandığı yer olan Washington’a on bin asker gönderilmesi talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

Beyaz Saray'ın siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonrası başlayan protestolar için Washington'a 10 bin asker gönderilmesi talebinde bulunduğu iddia edildi.

10 bin asker talebine ordudan rest

CNN'nin üst düzey bir savunma yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Trump yönetimi Washington'daki protestolara müdahale için 10 bin asker istedi ancak Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ordunun kullanılmasına karşı çıktı.

“Başkentte askere ihtiyaç yok”

Haberde, Esper'in yaklaşık 1600 askeri Washington'a gönderdiği ama 5 bin ulusal muhafızın bulunduğu başkente askerlerin yardımına ihtiyaç duyulmadığı ve geçen perşembe kentten ayrılmaya başladığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in ise Trump ile arasında geçen ''gergin'' konuşmada Washington'da kesinlikle askerlere ihtiyaç olmadığını söylediği ifade edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kel Ali'nin Torunu

Sallayin ABD'nin Gezicileri, az daha bastirin kacar Trump. Tum diktatorler korkatir, ama korkunun ecele faydasi yoktur, ya intihar etmislerdir, ya linc edilmislerdir, ya da tum yandas ve yalakalari ile birlikte hapislerde curmuslerdir!

hakan

ırkcılık dünyanın her yerinde yükseliyor.insanın zoruna ne gidiyor böyle devletler birde insan haklarından bahsediyorlar kendi ülkelerinde hiç bir sey yokmus gibi...örnek almanya.amerika etme bulma dünyası.neoconlar amerika.fasişt nazi almanlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23