• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayatlamayan sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ve malzemeleri

Bayatlamayan sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Pastane usulü tuzlu kurabiyeler, herkesin damak tadına uyuyor. Evde tuzlu kurabiye yapımının en kolay halini sizler için derledik. Sirkeli bu tarif bayatlamayan yapısı ve ağızda dağılan dokusuyla vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka denemeniz gereken pastane usulü sirkeli bayatlamayan tuzlu kurabiyenin tarifi haberimizin detayında saklı!

2020-03-18 14:33:00 -
Bayatlamayan sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ve malzemeleri

Bayatlamayan sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Pastane usulü tuzlu kurabiyeler, herkesin damak tadına uyuyor. Evde tuzlu kurabiye yapımının en kolay halini sizler için derledik. Sirkeli bu tarif bayatlamayan yapısı ve ağızda dağılan dokusuyla vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka denemeniz gereken pastane usulü sirkeli bayatlamayan tuzlu kurabiyenin tarifi haberimizin detayında saklı!

İçindeki sirke sayesinde bayatlamayan bu tarif aniden gelen misafirleriniz için kurtarıcıdır.

Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2,5-3 su bardağı un  

*Öncelikle bu kurabiyenin kıvamının tutması için sirke ve kabartma tozu aktive ederek ilave edilmeli. 

Oda ısısındaki margarini ve yumurtanın beyazını derin bir kaba alın.

İçerisine sıvıyağı şekeri ve tuzu ilave edip, homojen kıvama geene kadar yoğurun.

Üzerine sirke ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 

Çok kalın olmayacak biçimde dilediğiniz gibi şekillendirin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine tuzlu kurabiyelerinizi yerleştirin.

Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.

Dilerseniz üzerine çörek otu susam veya haşhaş serperek süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli, alt üst ayardaki fırına tepsiyi yerleştirelim.

Üzeri kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

{relation di:1060196 slug:'en-guzel-baklava-hamuru-nasil-yapilir'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı