Tayland'da başörtüsünü yasaklayan bir okul müdürü, Müslüman velilerin şikayeti üzerine görevden alındı
Tayland’ın güneyindeki bir kasabada okul müdürü, Müslüman kız öğrencilere başörtüsü ile okula gelmelerini yasakladığı için görevden alındı. Yerel yönetimin Müslüman velilerin şikayeti üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor.
Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; olayı “Khaosod” ajansına değerlendiren Tayland Merkez İslam Komitesi direktörü Vaiduiramai Mamingi "İslam’a göre 7 yaşını dolduran kız çocukları başörtüsü takmalıdırlar. Dolaysıyla kimse Müslüman kız öğrencilere başörtüsü yasağı getiremez” dedi.
İşinden kovulan okul müdürü Visutsri Yungpongsapat ise "Müslüman kız çocuklar evlerinde başörtülü gezebilirler. Ancak onlar okula geldiklerinde okul kurallarına uymalıdırlar. Benim okulumda kimse karışıklık çıkaramaz” demişti
Yerel yetkililere göre okul müdürü başka bir okula atandı ve Müslüman kız öğrenciler için başörtüsü yasağı iptal edildi.