• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Tahmazoğlu, öğrencilerle buluştu

Yeniakit Publisher
2017-05-05 17:02:52 -
Başkan Tahmazoğlu, öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğinin konuğu oldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, mezun olduğu okul olan Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde Başkan Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilere iş ve siyaset hayatındaki deneyimlerini ve belediyeciliği anlattı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mezun olduğu lisede böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğunu belirterek, “ Seçtiğiniz mesleği sevin, o meslekte en iyisi siz olun. Her meslek güzel. İşiniz çok fazla bilgi gerektirmese de işinizin en iyisi siz olun. Gönlünüzdeki mesleği yapın. Sadece kendiniz için değil tüm toplum için işinizin en iyisi olun” tavsiyelerinde bulundu.

’’1 miyon 200 bin kişiden sorumluyuz’’

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, belediyeciliğin zorluğuna da değinerek, “886 bin kendi vatandaşımız ve 300 bin Suriyeli misafirlerimiz ile yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiden sorumluyuz. Temizlik işleri, yollar, parklar, sosyal projeler, gençlik merkezleri, taziye evleri, spor alanları, restorasyon çalışmalarının sorumluluğu bizde. Bu çalışmalara kaynak üretmek zorundayız” dedi.

’’Borcumuz yok’’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Göreve başladığı 2009 yılında belediyenin bütçesinin 2 katı borcunun olduğuna dikkati çeken Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şuan geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye’de kişi başı en fazla bütçe ayıran belediyeyiz. Borcumuz yok, ürettiğimiz kaynağın tamamını halkımıza hizmet olarak harcıyoruz. Bugüne kadar 9 bin tane konutu belediye eliyle ürettik. Türkiye’de ilk defa belediye olarak sosyal konutları biz yapıyoruz. 6 bin 300 evin kamulaştırılmasını ve yıkımını problemsiz bir şekilde gerçekleştirdik. 550’ye yakın park yaptık. Bunlardan biri de Yeşilvadi, Türkiye’nin en büyük parkını Şahinbey’e kazandırdık. Gençlik merkezleri ile şuana kadar 300 binden fazla kişiye kurs verdik. 9.5 km uzunluğunda sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışması yaptık. Türkiye’de gençlik projelerinde Türkiye birincisi olduk” ifadelerine yer verdi.

Atatürk Anadolu Lisesi okul müdürü Mehmet Emin Aktaş, “ Okulumuz mezunlarından olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve bu toplantıyı düzenleyen Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin gelecek hedeflerini belirlerken geç kalmamaları ve kariyer örneklerini görmelerini istiyoruz” dedi.

Atatürk Anadolu Lisesi okul müdürü Mehmet Emin Aktaş, okulun 1977 mezunu olan Başkan Tahmazoğlu’na katılımdan dolayı teşekkür etti.

Toplantının sonunda Atatürk Lisesi Mezunları Derneği tarafından, Başkan Tahmazoğlu’na öğrenci kütük defteri ve okul yıllarında çekilmiş bir fotoğrafı hediye edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23