• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan'ı hedef almıştı... Hadsiz Miço'ya AK Parti'den sert cevap

Yeniakit Publisher
2022-08-08 19:33:00 -
Başkan Erdoğan'ı hedef almıştı... Hadsiz Miço'ya AK Parti'den sert cevap

Haddini aşarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çok sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasını kınadı.

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Miçotakis'in "Türkiye'nin yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak peşinde olduğu" ifadesini, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandığı bir söz olarak nitelendirdi.

"Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in bir kez daha Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan'ı hedef almasını kınıyoruz." ifadesini kullanan Çelik, şunları kaydetti:

"Yayılmacı ve saldırgan politikayı Miçotakis takip etmektedir. Miçotakis, maksimalist Doğu Akdeniz politikası ile bölge barış ve istikrarını tehdit etmektedir. Miçotakis, yüz ölçümü 10 kilometrekare olan, Anadolu'ya 2 kilometre, Yunan ana karasına ise 580 kilometre uzaklıkta olan bir adanın, 40 bin kilometrekare genişliğinde kıta sahanlığı olduğu tezini savunmaktadır. Saldırgan ve yayılmacı politika budur. Meis Adası'nın kendisinden 4 bin kat daha fazla deniz alanına sahip olduğu iddiası uluslararası hukuka aykırıdır. Böyle fantastik bir iddiası olan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in 'yayılmacılık' iddiasıyla Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan'ı hedef alması ise trajikomiktir.

Yunanistan'ın birkaç milyar avroluk borcunu dahi ödemekte zorlanan Miçotakis yönetiminin, ülkesinin silahlanma bütçesini 5 kat artırması, Yunanistan'ın barışçıl amaçlara sahip olmayıp Doğu Akdeniz'de saldırgan siyaset takip ettiğini tüm dünyaya göstermektedir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çelik, Yunan muhalefetinin, ülkenin yabancı ülkelerin askeri üssüne dönüştüğü gerçeğine dikkati çektiğine işaret ederek, "Miçotakis'e mesajımız, Türk diplomasisinden kaçıp ülkesini üçüncü devletlerin garnizonuna çevirmesinin Yunanistan'ın hiçbir sorununu çözmeyeceğini görmesidir." ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

Yunanistan eninde sonunda bizim olacak korkunun ecele faydası yok grekler .

Ziya

Oğlum miço bu daha fragman sen gelecek filmi gör o zaman göreceğiz seni eğer ortada bir yunan devleti kalırsa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23