• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan tepki göstermişti! Temel Karamollaoğlu’ndan Bülent Arınç açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-11-06 12:50:00 - 2019-11-06 15:01:06
Başkan Erdoğan tepki göstermişti! Temel Karamollaoğlu’ndan Bülent Arınç açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "KHK facia" ifadelerini kullanan Bülent Arınç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırmıştı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) hakkında yaptığı "Bu bir faciadır" açıklamasına tepki göstermişti.

Erdoğan, Arınç'ın sözleri için "Arkadaşlar kendisini iyi bir hukukçu olduğuna göre 'KHK facia' ifadesi kullanmasını esefle karşıladım. Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Arınç ne demişti?

TBBM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Gazeteci Kemal Öztürk'ün Youtube kanalına konuk olmuştu.

Arınç, Öztürk'ün KHK'larla ilgili sorularına verdiği cevapta 'facia' nitelendirmesinde bulunmuştu. KHK konusunda çok eleştirildiğini açıklayan Arınç, "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki... KHK bir faciadır... Pazarda limon bile satamıyorlar, acı duyuyorum" demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Temel Karamollaoğlu'ndan Bülent Arınç'a destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Karamollaoğlu, Bülent Arınç'ın açıklamalarına ve KHK konusuna dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Mahkeme tarafından suçsuz bulunduğu halde KHK'lı olduğu için hapiste kalan yahut işine geri dönemeyenler olduğunu söyleyen Karamollaoğlu söz konusu duruma tepki gösterdi.

Bülent Arınç'ın KHK ile ilgili sözlerine destek veren Saadet lideri Karamollaoğlu, "Bazı şartlarda mahkemeye gidilebiliyor. Gidildiği zaman mahkeme diyor ki; 'Bu zatın FETÖ ile bir alakası yok, tamamen suçsuzdur' Ama buna rağmen Kanun Hükmünde Kararname olduğu için adam hapisteyse hapiste kalıyor, görevinden uzaklaştırıldaysa görevine geri dönemiyor. E şimdi siz buna nasıl hukuk diyeceksiniz? Bülent Bey'in itiraz ettiği bu. Hala Türkiye'de Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınanlar var. Olmaz! Siz bunu mahkemeye verirsiniz, mahkemede suçu ispat edilir, onun arkasından da mahkeme kararı uygulanır. Şimdiye kadar bizim itirazımız buna" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

croch34

türkiye de mahkemeler adil bir karar vermiyor ki temel bey 28 şubat davasından yatan insanlar olduğu söyleniyor bunları gündeme getirsin bence adamı olan arkası olanın hukuk mukuk tanımadığı geçerli olmadığının ispatıdır bu fetö den de 28 şubat sürecinden de arkası olmayan mazlum olanlar mahkum olmuştur açık ve net bu kim ki adam kayırıp hakkı ile işini yapmayıp insanları mağdur edenleri allahın laneti ve gazabı onun üzerine olsun

yasar

bu destek b.ARINCA degil, DOGRU ve ADALETE DESTEK
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23