• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakanımız ile gurur duyuyoruz

Yeniakit Publisher
2013-06-16 22:00:00 - 2013-06-16 18:43:36
Başbakanımız ile gurur duyuyoruz

Erdoğan’a bir destek de Macaristan’da yaşayan Türklerden geldi

BUDAPEŞTE
Macaristan’ın farklı bölgelerinden gelerek başkent Budapeşte’nin Kahramanlar Meydanı’nda toplanan Türkler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek gösterisi ve basın açıklaması yapıp, farklı dillerde bildiri dağıttı. Grup adına basın açıklaması yapan Makina Mühendisi Osman Şahbaz, Avrupa’daki Türk vatandaşlarının Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin son on yılda elde ettiği başarılarla gururlandığını ve “Başbakan’ın onurlu duruşunun” yanında olduklarını dile getirdi. Şahbaz, ekonomik büyüme gösteren Türkiye’nin önüne, Gezi Parkı olaylarıyla dış güçler tarafından engeller çıkarılmak istendiğini söyleyerek, “Türkiye’nin dünyada söz sahibi olmasından birtakım çevreler rahatsız oluyor” dedi. Şahbaz, Erdoğan hükümetine destek verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Son onbir yılda gerçekleştirilen sayamayacağımız kadar yapılan işler nasıl unutulur? AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’de, Dünya’da ve Macaristan’da alnı açık ve dik yürüyen bizler geçmişteki kaos ortamını, bir gecede yaşanılan enflasyonları ve faiz girdabını unutmuyoruz. Hayal dahi edemeyeceğimiz, rüyamızda dahi göremeyeceğimiz bu güzelliklerin ve bereketin sekteye uğratılmasını istemiyoruz. Dünya’da ve Macaristan’da her daim örnek gösterilen, istikrarlı gelişen, AB ile müzakere sürecinde olan Türkiye’mizin bu istikrarlı demokrasiye geçmişten daha da fazla ihtiyacı vardır. Bu istikrarlı gelişmeye sekte vurmak isteyenlerin oyunlarını bozmak için buradayız, Budapeşte’deyiz.”
Gezi Parkı’na yapılacak inşaatı protesto etmekle başlayan basit bir gösterinin, bir anda hükümet karşıtı bir akıma dönüştüğünü vurgulayan Şahbaz, “Demokrasilerde toplanma ve gösteri yapma hakkı vardır. Fakat bu, hukuk kaideleri içerisinde olmalıdır. Toplumsal barış ve huzuru bozan, hukuk düzenine aykırı gösteriler bu hakkın suiistimali demektir. Demokrasiye ve istikrara kasteden, toplumsal huzuru bozan ve taleplerini şiddete başvurarak dile getiren marjinal gruplara yönelik hiç bir surette müsamaha gösterilmemelidir. Devlet olmanın gereği olarak kamu düzeninin tesis edilmesini son derece önemli buluyoruz. Bu anlamda büyüyen Türkiye’nin demokrasi ve istikrarının korunması, daha da ötede demokrasinin ileri demokrasi standartlarına erişmesi, refahın artarak devam etmesinin temel mantığı istikrarın korunmasıdır. Türkiye istikrarını korumalı, demokrasisini güçlendirmeye devam etmelidir.” şeklinde konuştu.
“ANA MUHALEFET SOKAKTAN
MEDET UMMAMALI”
Demokrasinin temelinin hükümetlerin halkın tercihiyle gelip gitmesi olduğunu hatırlatan Şahbaz, “Sokakta yapılacak taşkınlıklar ve kanuna karşı hareketlerle iktidarları değiştirme yöntemi elbette anti-demokratiktir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Ana muhalefet partisinin sokaktan medet ummasını Macaristanlı Türk vatandaşları olarak bizler anlamakta güçlük çekiyoruz. Ana muhalefet partisinin sokaktan medet umması bize Türkiye’de yaşanmış darbeler öncesini hatırlatmıştır. Ancak bu millet artık demokrasinin kesintiye uğramasına müsaade etmeyecektir. Düşüncelerin ifade ediliş biçimi demokrasinin işleyişinde mümkündür, oysa görüyoruz ki Gezi Parkı süreci demokrasinin kesintiye uğramasına davetiye çıkarmıştır” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23