• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Yıldırım: Biz de Erbakan gibi yemin ediyoruz ki...

Yeniakit Publisher
2018-02-27 11:43:00 - 2018-02-27 12:34:42
Başbakan Yıldırım: Biz de Erbakan gibi yemin ediyoruz ki...

Başbakan Binali Yıldırım, patisinin grup toplantısında ölümünün yıl dönümünde merhum Necmettin Erbakan Hoca'yı anarak, “Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, patisinin grup toplantısında ölümünün yıl dönümünde merhum Necmettin Erbakan Hoca'yı anarak, “Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına merhum Necmettin Erbakan Hoca’yı anarak başlayan Yıldırım, "Yarın takvimler bir kez daha 28 Şubat'ı gösterecek. Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbenin ve dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın ölümünün yıl dönümü. Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun. İnançların, yaşam tarzının baskı altındaki olduğu o durumda vakur duruşuyla örnek olmuştu. Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile dik durduk meydanı bırakmadık. Hayatı zehir eden, meslek liselerini adeta bitiren, bazı evlatlarımıza yaşama hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. Sadece insanımızın hukukunu çiğnemediler. Türkiye'nin ekonomisinin büyük bir krize girmesine neden oldular. Faturayı aziz ve cefakar millet ödedi. 28 Şubat'ın yaralarını sardık, yapılanları unutmadık. O günler geride kaldı. Hiçbir güç milletin hakkına, hukukuna, değerlerine karışamayacak.” dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

Çocuk istismarına yönelik sebeplerin ortadan kaldırılması, cezaların caydırıcılığının daha da artırılması konusunda kapsamlı bir çalışma başlattık. Yasal düzenlemeler için teklif yakında Meclis'te olacak. Olayların tekrarlanmaması için sadece yasal düzenleme yapmak yetmez. Eğitim başta olmak üzere ve toplumun her kesimine görevler düşmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HOLLANDA'NIN KARARI YOK HÜKMÜNDE

Batı çifte standarttan vazgeçmiyor. Hollanda'nın 1915 olaylarına ilişkin aldığı karar bizim için yok hükmündedir. Buna soykırım diyenler kendilerine bakmalıdırlar. Katliamlar konusunda en kötü sicil bu iddiaları ortaya atan ülkelerindir. Kimse Türkiye'nin şanlı geçmişini kendi karanlık mazisiyle karşılaştırmasın. Bizim tarihimizde katliam, soykırım yok. Kardeşlik, beraberlik var. Bosna'da yaşananlar taptaze hafızalarımızda.

AFRİN HİLAL GİBİ ÇEPEÇEVRE EMNİYETE ALINDI

Zeytin Dalı Harekatı'nda 39 gün geride kaldı. Mehmetçiğimiz havadan ve karadan harekatı başarıyla ve kararlıkla sürdürüyor. Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda. Sınır bölgeleri tamamen terörden temizlendi. Şimdi özel harekat timlerimizle beraber Adım adım temizlik yaparak gidiyoruz.  PKK, PYD, DEAŞ sivillere işkenceye vatandaşı yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Bölge halkının yüzde 60'ı evlerini terk etmiş durumda.

BM'NİN ATEŞKES KARARI

BM bir karar aldı. 30 gün süreyle Guta'da ateşkes ilan edilmesi üzerine. Şu anda Doğu Guta'da bir insanlık dramı ve ayıbı yaşanıyor. Buradaki çocuk, kadın ve yaralılara acil insani yardım bile yapılamıyor. Bu kararın amacı bu bombalamalar ve katliamdan etkilenen bölgeye acil yardım gitmesi ve yaralılara çocuklara müdahale edilebilmesi için. Bunu olumlu karşılıyoruz. Ancak karar alınmış olmasına rağmen rejim Doğu Guta'ya saldırıya tekrar başladı. Kimyasal silah kullanıldığı yönünde çok ciddi iddialar var. Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM kararı Doğu Guta ile ilgilidir. Bu iki şeyi birbirinden ayırmak, karıştırmamak lazım. Suriye'deki ateşkes kararının odak noktası harekatlar değil, doğu Guta'daki sivil katliamın önlenmesidir.

GÜN ÇEKYA'NIN İMTİHAN GÜNÜ

Hakkında kırmızı bülten çıkardığımız PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslim, 24 Şubat'ta Çek Cumhuriyeti'nde gözaltına alındı. Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Umarım Çekya terörle mücadelede hassasiyeti görür ve gerekli dayanışma ile bu teröristi bize iade eder."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23