• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kandil açıklaması

Yeniakit Publisher
2018-06-20 23:43:00 - 2018-06-20 23:50:30
Başbakan Binali Yıldırım'dan Kandil açıklaması

Kandil'de lider kadrosunda da vurulanların olduğu yönündeki bilgilere ilişkin Binali Yıldırım, "Bu yönde haberler geliyor ama şu anda teyit edilmiş bir bilgi yok." dedi. Yıldırım ''Temizlik yapa yapa, sahayı yumuşatarak daha derinliğe doğru güvenlik unsurlarımız, özel kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetlerin profesyonel askerleri bu şekilde bölgede faaliyetlerini sürdürüyorlar'' şeklinde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım CNN TÜRK'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, ''Kandil operasyonu adım adım ilerliyor. Orası kuş uçuşu aşağı yukarı 90 kilometre, karayoluyla biraz daha uzun, 110 kilometre filan. Şu anda zannediyorum bölgede 40 kilometre derinliğe kadar, 400 kilometrekarelik bir alan güvenlik güçlerimizin kontrolüne geçmiş durumda'' şeklinde konuştu.

"Kandil terörle mücadele açısından bizim için stratejik bir noktadır." diyen Binali Yıldırım, "Kırmızı çembere alınmış yer Kandil bölgesi. Burası karargah olarak kullanılıyor. Ancak fazla sıkıştırdığımızda Irak tarafına da kaçıyorlar. Oldukça coğrafi olarak zor bir bölge. Dışarıdan hava saldırılarıyla kolay kolay derinliklere gitme imkanı yok. Fırat Kalkanı, Zeytindalı operasyonunda yaptığımız gibi, bölgemize ülkemize sızmaya çalışan, ağır silahlarla donatılmış teröristleri etkisiz hale getirmek için uzun süredir bir operasyon planı vardı. Bu plan Mart ayı itibariyle yürürlüğe girdi. Bazıları bunu seçimle ilişkilendiriyor." ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım Kandil'e ilişkin, "Büyük ölçüde kayıpları olduğunu biliyoruz. Terör örgütünün varlığı Türkiye'ye tehdit." ifadesini kullandı.

"Terörle mücadele seçime indirgenmemeli" diyen Binali Yıldırım, "Hedef Kandil de dahil, bölgede terörist kalmaması ve oradan ülkemize sızmaların, terörist girişlerin ortadan kaldırılması." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Binali Yıldırım bir an önce ABD'nin silahları geri alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Kandil operasyonu adım adım ilerliyor. Orası kuş uçuşu aşağı yukarı 90 kilometre, karayoluyla biraz daha uzun, 110 kilometre filan. Şu anda zannediyorum bölgede 40 kilometre derinliğe kadar, 400 kilometrekarelik bir alan güvenlik güçlerimizin kontrolüne geçmiş durumda. Temizlik yapa yapa, sahayı yumuşatarak daha derinliğe doğru güvenlik unsurlarımız, özel kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetlerin profesyonel askerleri bu şekilde bölgede faaliyetlerini sürdürüyorlar." diye konuştu.

Binali Yıldırım S-400'lerin Türkiye için bir mecburiyet olduğunu söyledi. Yıldırım, "S-400'ler NATO'ya aykırılık teşkil etmiyor." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23