• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barış Atay'a 'Yargılanacaksın' diyen hukuk öğrencisine onlarca tehdit geldi!

Yeniakit Publisher
2023-05-27 14:07:00 - 2023-05-27 14:09:36
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.

İstanbul'da hukuk fakültesi öğrencisi Mehmet Rıdvan Tanrıöver, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilemeyen Barış Atay hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımda ''Dokunulmazlık zırhın kalktı sevgili Barış. Yargılanacaksın” ifadelerini kullandı. Barış Atay'dan Tanrıöver'e yanıt gecikmedi. Bu olay sonrası Tanrıöver, kendisine tehditler savuran 72 kişi hakkında şikayetçi olduğunu açıkladı.

İstanbul’da son sınıf hukuk fakültesi öğrencisi olan Mehmet Rıdvan Tanrıöver (23), 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilemeyen Barış Atay’a sosyal medyada “Yargılanacaksın” diyerek tweet attı. Gencin tweeti atmasıyla, muhalifler ve TİP destekçileri, Mehmet’i tehditlere ve hakaretlere boğdu. Adana Adliyesine giden Mehmet, kendisine hakaret ve tehditte bulunan 72 kişiden şikayetçi oldu.

BARIŞ ATAY'DAN 'YARGILANACAKSIN' TWEETİNE YANIT

Mehmet Rıdvan Tanrıöver, Barış Atay’a, ”Dokunulmazlık zırhın kalktı sevgili Barış. Yargılanacaksın” şeklinde tweet attı. Bunun üzerine Barış Atay, Tanrıöver’e, ”Kaybetmekten korktuğu için koşa koşa bakan olup dokunulmazlık alan bakanlarınızdan sandın beni herhalde tırşik” diyerek yanıt verdi.

''ONLAR SÖYLEYİNCE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ OLUYOR''

Sosyal medyada hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını belirten Mehmet Rıdvan Tanıöver, ”Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve sonrasında AK Partili her adlı veyahut adsıza yıllardır bulundukları her platformda her mecrada ‘Yargılanacaksın’ dediler. Sesimiz çıkmadı ve güldük geçtik. Bu ve bunların yoldaşları o şerefli meclisimizin kürsüsünden bağıra bağıra söylediler. Yine sustuk. Fakat bizler söyleyince ‘tırşik’ olduk. Bunları söylemekten gocunmazken bunlarınki düşünce özgürlüğü oluyor, biz söyleyince tırşik oluyoruz. Adana Adliyemizin önünden bir kez daha ifade ediyorum ki ‘yargılanacaksınız’ İlk yargı aşamasını da başta beni ve ailemi, sevdiklerimi hedef gösteren milletvekili seçilemeyen Barış Atay ve 72 kişi hakkında adli süreci başlattık” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Biri

Kacamazsın yargilanacaksın. Burası Türkiye hatırlayacaksin. Ve sana gaz verenlerden şu anda yaninda gölgesi bile yok. Devletiyin gücünu bileceksin.

Lavuklar

Bunlar bizi yargılayacaktı şimdi ne oldu yargılanmaktan korkmayamı başladılar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23