• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Fahrettin Koca ‘gurur duyun’ deyip açıkladı: 1 milyon kutu ilaç müjdesi

Yeniakit Publisher
2020-04-07 21:45:00 - 2020-04-07 22:08:35
Bakan Fahrettin Koca ‘gurur duyun’ deyip açıkladı: 1 milyon kutu ilaç müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölümcül sonuçlara neden olan koronavirüs tedavisinde kullanılan 1 milyon kutuya yakın ilacın depolandığını kaydederek, "Sağlık sistemimiz boyutuyla biz erken tanıyı gören, erken dönemde tedaviye hemen başlayan, yoğun bakım kapasitesiyle yeterli altyapıya sahip nadir bir ülke olduğumuzu bilelim ve ülkemizle bu anlamda gerçekten gurur duyalım. Sağlık çalışanlarımızla da gurur duyalım" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, "Ben rakamları şeffaf bir şekilde ilk günden itibaren veriyorum. Dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeyi yakinen görüyor olmalısınız. Her geçen gün dünyada nasıl artış olduğunu görüyorsunuz. Bizdeki ölüm vakalarının da artık düşmeye başladığını görüyoruz. Tarama ile birlikte vaka sayısında kısmen artış olduğunu görüyoruz, ama orada da düşüş olduğunu görüyoruz. Hastaneye gelen şüpheli vakalar dahil olmak üzere artış hızının, yoğun bakıma yatışların ve entübe olan hastaların artış oranının giderek düştüğünü söyleyebiliriz. Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesi ve Amerika dahil olmak üzere vatandaşına sağlık sistemine bu kadar güçlü altyapısıyla hizmet veren benzer bir ülke olmadığını söylemek istiyorum.

'1 milyona yakın kutuyu depoladık'

Şüpheli olan her hastamıza ücret almadan erken dönemde, ki dünyanın çok önemsediği ve her geçen gün, 'Biz bununla ilgili etkili ilaç bulduk' yaklaşımlarını biliyorsunuz. Biz bu ilacı vaka görülmeden önce 1 milyona yakın kutuyu depoladık. Birçok ülke şu an bu ilacı kullanma noktasında çaba içinde. Bizde 1 milyonu depoda olduğunu söylemek istiyorum. Birçok ülke halen bu ilacı entübe olan ciddi vakalarda kullanmayı tecrübe ediyor. Ama Bilim Kurulu erken dönemde bu ilacın faydalı olacağını ve özellikle virüsün vücuda gireceğini önlediğini söylüyor. Biz zaten sağlık kuruluşlarına ücretsiz veriyoruz. Dünyada sağlık altyapısı en güçlü olan ülkelerden hatta Avrupa ülkelerinden en az iki kat iyiyiz.

'Dünyada hiçbir ülkenin böyle bir zenginliği yok'

Şehir hastaneleriyle ilgili çok efsaneler olmuştu. Bizim dünyada yine örneği olmadığı şeklinde şehir hastanelerin bütün odaları yoğun bakıma dönüştürülebilir hastaneler olduğunu söylemek istiyorum. Dünyada olmadığı şeklinde yatak kapasiteleriyle şehir hastanelerimizin her odasını yoğun bakım olarak kullanabilir durumdayız. Dünyada hiçbir ülkenin böyle bir zenginliği yok.

'Sağlık çalışanlarımızla da gurur duyalım'

Bu dönemde izolasyon son derece önemli, lütfen dışarı çıkmayın, çıkmak durumunda olursak maske kullanın. Maskeyi pamuklu kumaştan çok rahattan yapılabilir. Dışarı çıkmışsak maskemizi kullanılıyor olmalıyız. Sağlık sistemimiz boyutuyla biz erken tanıyı gören, erken dönemde tedaviye hemen başlayan, yoğun bakım kapasitesiyle yeterli altyapıya sahip nadir bir ülke olduğumuzu bilelim ve ülkemizle bu anlamda gerçekten gurur duyalım. Sağlık çalışanlarımızla da gurur duyalım" şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kenan kara

Allah cc hızmetınızde güç kuvvet versın .ıyıkı saglık bakanı sızsınız Allah anandan babandanda razı olsun

Mikail okuroğlu

ALLAH'IM RAZI OLSUN INŞAALLAH AMİNN YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN INŞAALLAH AMİNN KOLAYLIKLAR VERSİN AMİİİN İNŞALLAH.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23