• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçelievler’de askere gidecek olan erlere Covid-19 testi yapıldı

Yeniakit Publisher
2020-06-01 12:50:18 -
Bahçelievler’de askere gidecek olan erlere Covid-19 testi yapıldı

Korona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen askerlik celp döneminin 31 Mayıs itibariyle yeniden başladığının açıklanmasının ardından Bahçelievler’de çok sayıda asker adayı kuyruk oluşturdu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen askerlik celp döneminin 31 Mayıs itibariyle yeniden başladığının açıklanmasının ardından Bahçelievler’de çok sayıda asker adayı kuyruk oluşturdu. Sonuçları açıklanacak olan erler 5 Haziran’da birliklerine teslim olacak.

Korana virüs tedbirleri kapsamında ertelenen terhis ve askerlik celp döneminin 31 Mayıs itibariyle yeniden başlamasının ardından silah altına girecek olan erleri heyecan sardı. Bahçelievler’de bulunan çok sayıda askere gidecek olan vatandaş Siyavuşpaşa İlköğretim Okulunun bahçesinde korona testi için sıraya girdi. e-Devlet üzerinden kayıtlarını oluşturan erler sabahın ilk saatlerinden itibaren sürüntü testi işlemleri için yoğun kuyruk oluşturdu. İşlem sırası gelen erler sırasıyla korona testi yaptırdı. Sonuçları iki gün içinde açıklanacak olan testlerden negatif çıkanlar 5 Haziran’da birliklerine teslim olacak. Testi pozitif çıkan asker adayları ise karantina altında kalacak hastalığının derecesine göre hastaneye yönlendirilecek. Öte yandan testi tamamlayan işlemlerini noktalayan erlere de Bahçelievler Belediyesi de maske dağıttı.

“Askere gideceğim için heyecanlıyım”

Askerlik görevini yapacağı için heyecanlı olduğunu ifade eden Semih Ateş “Askerlik nedeniyle test olmak için bugün buraya geldim. Testin acısı farklı sonucu daha farklı karmaşık duygular içindeyim. Hayırlısıyla gideceğim” dedi.

Hasan Öztürk ise “Vatanımıza milletimize görevimizi yapmak için testimizi yaptırıyoruz testimiz güzel çıkarsa birliğimize teslim olacağız. Bir aydır ertelenmişti sonucu bekliyoruz heyecanlıyım”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23