• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BAE’den büyük kalleşlik! İsrail için bunu da yaptılar

Yeniakit Publisher
Cem Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
BAE’den büyük kalleşlik! İsrail için bunu da yaptılar

Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail tarafından işgal altındaki Gazze'ye gönderdiği yardımlarda kıyafet ve dayanıklı tüketim malzemelerinde dinleme cihazı ve GPS (takip cihazı) çıktı.

İsrail’in yardımları engellediği ve sağlık sistemini hedef aldığı Gazze’de, tıbbi malzeme ve gıda ihtiyacı her geçen gün artıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı ‘İyilik Kuşları’ misyonu kapsamında, Gazze’ye gönderilen 52. kargo uçağı, paraşütle 81 ton gıda paketi fırlattı.

Ancak paraşütlerin bir kısmının açılmaması nedeniyle paketler hızla yere çakıldı. Yıkılan binaların arasında inen paketleri almak için Filistinliler büyük bir çaba gösterdi.

Açlık ve salgın hastalıkların baş gösterdiği Gazze’de, Birleşmiş Milletler’e (BM) göre İsrail insani yardımları engelleyerek sağlık sistemini kasten hedef alıyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e, Gazze’deki insani yardım sorununu çözmesi için 30 gün süre tanıdığını açıklamıştı. Ancak Biden, insani krizin çözülmemesi halinde silah yardımlarını kesmekle tehdit etmişti. Yine de Biden hükümetinden bazı yetkililer, İsrail’e silah yardımlarının asla kesilmeyeceğini belirtmişti.

BAE'nin ihaneti ortaya çıktı! Gazze yardımlarında takip cihazı bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Gazze’ye gönderdiği sözde insani yardımların içinde büyük bir skandal ortaya çıktı. Yardım olarak gönderilen kıyafet ve dayanıklı tüketim malzemelerine gizlenmiş dinleme cihazları ve GPS takip cihazları tespit edildi. İsrail’in Gazze üzerindeki baskısını artırmak için yapılan bu hamle, BAE’nin İsrail’le gizli iş birliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu olay, bölgedeki direniş gruplarının tepkisini çekti.

Arap dünyası karanlığa gömüldü! BAE Tüm General’inden skandal açıklamalar gemişti

Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri'nden Tümgeneral Abdullah Al Haşimi, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Al Haşimi, "BAE sadece ABD'nin dostu olmak istemiyor, aynı zamanda en yakın dostu olmak istiyor." derken, "İsrail'le asla savaşmayacağız." ifadeleriyle bölgedeki ilişkiler hakkında tartışmalara neden oldu. Bu açıklamalar, BAE'nin stratejik hedefleri ve Arap dünyasındaki durumu yeniden gündeme getirdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.....

Ne bekliyordunuz ki...Bu adamlar 76 yıldır böyle...Niye mi...Bütün Müslüman ülkeler ve liderleri israilden acayip korkuyor çünkü bu liderlerin hepsi koltuklarını koruma ve saltanatlarini sürdürme derdinde....Gazzede çocuklar açlıktan ölüyor, hamile kadınlar ölüyor, kadınlara igrenclikler yapılıyor 2 milyarlık islam dünyasından bir karşılık yok...Müslüman ülkeler tam bir acizlik ve çürümüşluk içinde...

Gazeteci

Bütüm ARAP MÜSLÜMAN DEVLETLERİ, HAMASTAN VE HİZBULLAHTAN KURTULMAK SEVİNCİNDE İKEN, ARAP LARIN, MÜSLÜMAMLIKLARINDAN ŞÜPHE ETİKLETİ İKİ DEVLET, TÜRKİYE VE İRAN, HALA BU TERÖR ÖRGÜTLERE DESTEK VERİYOR. ACAİP.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23