• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupalı vekillerden küstah Türkiye çağrısı

Yeniakit Publisher
2019-10-23 22:09:00 - 2019-10-23 22:39:21
Avrupalı vekillerden küstah Türkiye çağrısı

Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla sahada ve masada büyük bir zafer kazanması Avrupa ülkelerini rahatsız etti. Küstah bir çağrıda bulunan Avrupa Parlamentosu üyeleri Türkiye'ye silah ihracatının durdurulmasını ve ekonomik yaptırım getirilmesini istedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK tarafından oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek, bölgede huzur ve barışı sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'ndan rahatsız olan bazı Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, Türkiye'ye silah ihracatının durdurulması ve ekonomik yaptırım getirilmesini istedi.

"Türkiye'ye güçlü cevap vermek zorundayız"

Çarşamba günü Strasbourg'da açıklamalarda bulunan AP Başkan Yardımcısı Katarina Barley, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye güçlü bir yanıt vermek zorunda olduğunu söyledi. Alman sosyal demokrat siyasetçi, bölgedeki anlaşmazlıkların askeri yöntemle çözülemeyeceğini savundu.

Daha önce Barış Pınarı Harekatı'nı skandal bir şekilde eleştiren Sol Partili Özlem Alev Demirel ise, Türkiye ile ticaretin sonlandırılmasını istedi. Demirel, Türkiye'nin askeri harekatının kınanması gerektiğini kaydetti.

"Sorumluluk alamadık"

Parlamentonun Türkiye delegasyonunun başkanı, Yeşiller Partili Sergey Lagodinsky ise, suçun aynı zamanda AP'de olduğunu söyledi. Lagodinsky, "Bu bölgede sorumluluk alma noktasında başarısız olduk" diye konuştu.

Almanya'nın güvenli bölge çağrısı gündeme geldi"

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in Suriye'nin kuzeyinde uluslararası denetime tabi bir güvenli bölge oluşturulması çağrısı ise AP'deki tartışmada gündeme gelmedi. AB dışişleri bakanları, Türkiye'nin "Barış Pınarı Harekatı" adını verdiği operasyonunu ortak bir açıklama yayınlayarak kınamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhibbi

Ne zaferi kardeşim pyd pkk bitti de bizim mi haberimiz olmadı. 

emekli çavuş

NEYDÜYÜ..BELİRSİZLER.......ŞİMDİYE KADAR....HANGİ...SÖZÜNÜZDE...DURDUNUZ...........TERÖRİSTLERİN...HIRSIZLARIN....EŞKİYALARIN.....ÇOCUK...ERGEN....TECAVÜZCU....SAPIKLARI....SIĞIN MACI YAPTINIZ.....SİZİN İŞİNİZ...BUNLARLA.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23