Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Türkiye’de sürekli gaza basan siyasetçiler de oldu, sürekli frene basanlar da. Türkiye ne çektiyse bunlardan çekti. Biz ikisinde de olmadık. Yapacaklarımızı söz verdik, yapamayacaklarımızı asla söz vermedik. Aldatan olmadık, aldanan asla olmadık” dedi.
İZMİR - AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katılan Yıldırım, 14 Ağustos 2001’de Türkiye’nin yeni bir yolculuğa çıktığını, o yolculuğun yeni Türkiye’nin, cumhuriyetin 100. yılının müjdecisi olduğunu belirtti. Yıldırım, AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatarak, önce hizmet sonra siyaset diye yola çıktıklarını, hizmeti siyasete feda etmediklerini, bu nedenle her seçimde millet desteğini artırdıklarını söyledi.
Yıldırım, yeni Türkiye yolunda bayrağı devralan Davutoğlu’nun aynı kararlıkla, millete hizmet uğrunda çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, “Hep bizden şunu beklediler, Erdoğan gidiyor, AK Parti de ANAP’ın durumuna düşecek. Bunun için çok beklentiye girdiler. Ama şunu hesap edemediler, AK Parti’de ben yok, biz var, dava var, millet sevdası var. İşte bu sevdayla yolumuza devam ediyoruz.”