• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aşı olanlar yan etkilerle karşılaştığında ne yapması gerekir?

Yeniakit Publisher
2021-01-17 17:49:00 -
Aşı olanlar yan etkilerle karşılaştığında ne yapması gerekir?

Türkiye’de hızlı bir şekilde koronavirüs için aşılanma süreci başlatıldı. Söz konusu aşı için oluşturulan platformda aşı için bilgilendirmeler yapıldı. Bu bilgilendirme de Türkiye’de kaç kişinin aşı olup olmadığı da görülmektedir. Bunun yanı sıra aşı yapılmasının ardından yan etki gözlemlenmesi sonucunda nasıl bir yol izleneceği ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, aşı olanlar yan etkilerle karşılaştığında ne yapması gerekir?

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan yeni platformda düzenleme yapıldı. Aşı için acil kullanım onayı verilmesinin ardından tüm Türkiye’de hızlı bir şekilde aşılanma başlatıldı. Oluşturulan platform da ise koronavirüs aşı bilgilendirme adı ile karşımıza çıkan sitede Türkiye’de kaç kişinin aşı olup olmadığı görülmektedir. Bir diğer özellik ise yan etki gözlemlenmesi sonucunda nasıl bir yol izleneceği ile ilgili bilgilendirme de yer alıyor.

Aşı olanlar yan etkilerle karşılaştığında ne yapması gerekir?

Genel anlamda şikayetlerin ve birçok insanlarda görülen durumlar bulunuyor. Bunlar şu şekilde sıralandı;

Aşı uygulanan bölge için ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hallerde kolu yüksekte tutarak soğuk uygulama yapılması gerektiği belirtiliyor.

Yorgunluk, hafif ateş veya titreme gibi hallerde ise istirahat etmek ve yeterli sıvı alındığına dikkat etmek ayrıca ‘parasetamol’ içeren ağrı kesicilerde kullanılması önerilmektedir.

Baş ağrısı, kas/eklem ağrıları gibi sorunlarda ise diğer durumlarda olduğu gibi istirahat ve yeterli su tüketimini kontrol etmek gerekmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kusma, ishal gibi hallerde bol sıvı takviyesi ve ishal diyetine uygun olarak beslenilmesi gerekir. Ancak belirtilen rahatsızlar dışında farklı bir rahatsızlık durumu varsa mutlaka sağlık kuruluşuna başvuru yapılması gerekir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23