• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arjantin'de yıllık 15 milyar dolarlık petrol ihracatı hedefleniyor! Satmaya başladılar

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Arjantin'de yıllık 15 milyar dolarlık petrol ihracatı hedefleniyor! Satmaya başladılar

Arjantin hükümeti, devlet petrol şirketi YPF’nin, devlete ait fonların açılmasını sağlayan teşvik programına katılmasına izin verdi. Ülkenin petrole olan ilgisinin artmasıyla Yaklaşık 3 milyar dolara mal olması beklenen proje tamamlandığında, yılda 15 milyar dolardan fazla petrol ihracatı yapılmasını sağlayacak.

Arjantin hükümeti, devlet petrol şirketi YPF’nin, devlete ait fonların açılmasını sağlayan teşvik programına katılmasına izin verdi. Ekonomi Bakanı Luis Caputo, Cuma günü yaptığı açıklamada, bu adımın dev Vaca Muerta kaya gazı sahasından, Patagonya’nın Rio Negro eyaletindeki bir limana uzanacak boru hattı projesinin finansmanı için önemli bir destek olduğunu belirtti.

Yıllık 15 milyar dolarlık petrol ihracatı hedefleniyor

Yaklaşık 3 milyar dolara mal olması beklenen proje tamamlandığında, yılda 15 milyar dolardan fazla petrol ihracatı yapılmasını sağlayacak. Caputo, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, bu yatırımın Arjantin ekonomisine büyük katkı sunacağını vurguladı.

Shell, Chevron ve diğer devlerle İşbirliği

YPF, projeyi Shell, Chevron, Vista ve Pan American Energy gibi küresel enerji devleriyle birlikte geliştiriyor. Konsorsiyum, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’nin büyük yatırımları çekmek ve zor durumdaki ekonomiyi toparlamak için başlattığı teşvik programına geçen yıl başvuruda bulunmuştu.

Arjantin, enerji ihracatçısı olma yolunda

Arjantin, dünyanın en büyük ikinci kaya gazı ve dördüncü en büyük kaya petrolü rezervlerine sahip Vaca Muerta sahasıyla net bir enerji ihracatçısı olmayı hedefliyor. Bu proje, ülkenin enerji sektöründe dışa bağımlılığını azaltarak ekonomik büyümeye önemli katkılar sunabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Zaten ABDliler olmasa kimse petrol çıkaramaz, Allah Teala tez günde belanızı versin inşallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23