Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi (TYB), Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ile Haşimî Yayınevi’nin düzenlediği, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri sona erdi.
Sebahattin Ayan
2-11 Mart tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe 22 ülkeden 55 yayınevi ve 300 ilim adamı katıldı.
Organizasyona gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Proje Koordinatörü Cezmi Akgül "3.’sünü düzenlediğimiz Arapça Kitap ve Kültür Günleri her yıl katlanarak büyüyor. Bu yıl yaklaşık 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık ve 60’dan fazla etkinliğe imza attık" dedi.
Binlerce Arapça kitabı okurlarla buluşturan etkinliğin en çok dikkat çeken başlıkları arasında ‘Uluslararası İslâm ve Ekonomi Sempozyumu’ oldu. ‘İslam Ekonomisi’nde Yeni Arayışlar’ başlığı altında masaya yatırılan sempozyuma yurt içi ve yurt dışından birçok önemli isim katıldı.