• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aralarında İstanbul da var! Sağanak yağış geliyor

Yeniakit Publisher
2022-09-12 07:54:00 -
Aralarında İstanbul da var! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Batı Karadeniz'de yer alan çok sayıda ilimize şiddetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok kente yönelik yağış uyarısında bulundu. Marmara ve Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği duyuruldu.

İstanbul ve diğer iller için kritik uyarı

İstanbul'un kuzey kesimlerinin yanı sıra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve bölgedeki diğer iller için uyarının yapıldığı Meteoroloji'nin açıklamasında şöyle denildi:

"12.09.2022 Pazartesi günü Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren (03:00 TSİ) Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde ve doğusunda (İstanbul'un kuzey kesimleriyle Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor."

Sel ve su baskını uyarısı yapıldı

Yağışların Trakya'da öğle saatlerinden sonra, doğu kesimlerde ise akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak bekleniyor

Toplam 52 il için uyarı yapılırken, bir uyarı da Batı Karadeniz sakinleri için geldi.

12 Eylül Pazartesi itibarıyla Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi.

Yağışların, sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çekildi.

 

Açıklamada, "Gök gürültülü sağanak yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23