• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araç lastiği ne zaman değiştirilmesi gerekir?

Yeniakit Publisher
2021-01-20 21:27:00 -
Araç lastiği ne zaman değiştirilmesi gerekir?

Havaların soğuması ve kar yağışlarının başlaması üzerine araç sahipleri otomobillerine dair araştırmalarını genişletti. Birçok kişi tarafından araç lastiklerinin ne zamanları değiştirilmesi gerektiği sorgulanıyor. Havaların soğuması ve şiddetli kar yağışlarıyla beraber otomobil lastiklerine olan ilgi daha da arttı. Bu konuda sürücüler, dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyor. Peki, araç lastiği ne zaman değiştirilmesi gerekir? Otomobil lastiği ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşamak isteyenler için en önemli konulardan birisi oto lastiklerdir. Otomobil lastiği ile ilgili bazı konularda dikkat edilmesi gerekir.

Otomobil lastiği ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular şu şekilde;

Kışın kış lastiği yazın yaz lastiği kullanmanız gerekir. Aksi durumda hem lastiklerinizin ve motorunuzun ömrü kısalır hem de güvenli sürüşünüzü riske atmış olursunuz. El frenini çekilmiş şekilde unutmayın yoksa lastikleriniz zarar görebilir. Kış ya da yaz lastiklerini kullanmadığınız zaman nemli olmayan serin bir yerde saklamaya dikkat edin. Yani oto lastik saklama koşullarına uymayı ihmal etmeyin. Oto lastik alırken arabanızın üretici firmasının tavsiyelerine kulak asın. Lastikler aşındığında değiştirmeyi unutmayın. Lastik desen derinliği, lastik hava basıncı, lastik dengesini düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.

Araç lastiği ne zaman değiştirilmesi gerekir?

Oto lastiklerinin maalesef önceden tahmin edilebilen bir son kullanma tarihi yoktur. Fakat bazı belirtiler onların eskidiğini ya da değişmesi gerektiğini gösterebilir. Bu belirtiler şu şekilde; Lastikler patladığında ve lastik desen derinliği kaybolmuşsa yani lastik aşınmışsa değiştirilmesi gerekir. Yaz lastiği Kasım ayı itibariyle, kış lastiği de Nisan ayı itibariyle değiştirilmelidir. Lastik sırt deseni 1.6 mm’in (yasal sınır) altına indiğinde lastik değiştirilmesi gerekir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23