• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anlaşma sonrası Putin cephesinden açıklama

Yeniakit Publisher
2019-10-19 17:38:00 - 2019-10-19 17:40:30
Anlaşma sonrası Putin cephesinden açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yuriy Uşakov, Türkiye ile ABD arasında varılan Suriye mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Yardımcısı Yuriy Uşakov, ABD Başkan Yardımcısı Pence’in Ankara ziyareti esnasında Suriye’nin kuzeyine dair Türkiye ile varılan anlaşma hususunda önceden bilgilendirip bilgilendirilmedikleri sorusu karşısında yorum yapmak istemedi.

YPG’nin Türkiye sınırından çekilmesini, bu süre boyunca da Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı’na ara vermesini içeren Türkiye-ABD anlaşması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yuriy Uşakov’a soruldu.

Uşakov anlaşmanın içeriği konusunda önceden bilgilendirilip bilgilendirilmediklerine dair bir yorum yapmadı. Ancak “(ABD) Başkan Yardımcısı’nın (Mike Pence) ziyareti konusunda bilgimiz vardı. Pence’in Ankara’ya gideceğini biliyorduk” dedi.

Bunun yanında Uşakov, Kremlin’in söz konusu anlaşmayı nasıl değerlendirdiğine ilişkin de bir yorum yapmak istemedi.

Suriye’nin kuzeyine dair son günlerde yaşanmış olan gelişmeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Ekim’de Soçi’ye giderek Rusya lider Putin’le yapacağı görüşmede değerlendirilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

misafir

ne demiş kayserıli.eşek ayni eşek.yalnız semerını değişdırmiş.bize karşi batı de aynidır.

Uzman Görüş

Türk+Rus yakın işbirliğini İsrail ve ABD istemiyor. Rusya yakın komşumuz ve En büyük Ticaret ortağımız. Doğalgaz MaviAkim. Nükleer santraller S.400 füzeleri gibi hayati önem,e sahip büyük projeleri onlara verdik. Teröre karşı haklı davamız da destek bekliyoruz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23