• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin büyük bir yük aldığını biliyoruz

Yeniakit Publisher
2019-10-17 07:44:00 -
Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin büyük bir yük aldığını biliyoruz

Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye'nin 3,6 milyon mülteciye ev sahipliği yapmasını ciddiye alıyoruz. Bu sorunun çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin büyük bir yük aldığını biliyoruz." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlenen Fransa-Almanya ortak bakanlar kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Merkel, Avrupa Birliği (AB) Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'in, Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaklaşık 10 gün önce göç konusunda düzenlediği toplantıyı önemli bulduğunu söyledi.

"Türkiye'nin 3,6 milyon mülteciye ev sahipliği yapmasını ciddiye alıyoruz. Bu sorunun çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin büyük bir yük aldığını biliyoruz." ifadesini kullanan Merkel, Brexit'e ilişkin, "Son günlerde aldığım bilgilere göre bir anlaşmaya varacağımıza inanıyorum. Anlaşmaya çok yaklaştık." dedi.

Merkel, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesi gerektiğini savunarak, bu operasyonun terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını sağlayabileceğini iddia etti.

Macron da Almanya ile ortak savaş uçağı üretilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fransa ve Almanya'nın silahların ihracatının kontrollerine ilişkin bir anlaşma imzaladığını ifade eden Macron, Brexit'e ilişkin ise "Bir anlaşmanın tamamlandığına inanmak istiyorum." diye konuştu.

Macron, harekata değinerek, "Almanya ile AB ülkelerinin Türkiye'ye yaptığı silah ihracatlarını durdurmasını sağladık." ifadesini kullandı.

Gelecek haftalarda Ukrayna meselesine ilişkin Normandiya formatında bir zirve düzenleyeceklerini aktaran Macron, "Kuzey Atlantik Anlaşması çerçevesinde Türkiye konusunda yaşanan krizin ve kabul edilemez durumun çözümü için baskı, diyalog ve anlaşma için bazı inisiyatifler almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Macron, dünyada yaşanan sorunların çözümü için Fransa ile Almanya arasındaki iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Fransa'nın Suudi Arabistan'a sattığı silahların sivillere karşı kullanılmadığına ilişkin garanti istediğini aktaran Macron, bu ülkeye silah ihracatının durdurulmasının olumlu sonuç getirmeyeceğini dile getirdi.

Macron, "Bir tarafta PKK'ya yakın milisler var ve bunlar teröristler, diğer tarafta savaşçılar (YPG'liler) var, bunlar PKK'ya bağlı olmayan ve Suriye'de (DEAŞ'e karşı) mücadelede bize yardım etti. Bu ikisini birbirinden ayırt etmek gerekiyor." dedi.

Macron, Fransa'dan Suriye'ye savaşmaya giden DEAŞ mensuplarının tekrar ülkeye gelmesinin söz konusunu olmadığının altını çizdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kerem yorulmaz

Bu kahpe Avrupa ve Batı ne zaman bu yalanlarından ve entrikalarından vazgeçecek! Dünya terörünü çıkartan bunlar önlemeye çalışıyoruz diyenler bunlar! Ama bu dünyada herkese ölüm var kısacık dünya hayatının sona ereceğini neden hala anlamadılar, ne istiyorlar bu dünya insanlarından, yüce yaradanın karşısına çıktıklarında ne diyecekler, orada ne teknolojileri nede güçleri fayda etmeyecek, hele şu kendini müslüman Zanneden Arap yöneticileri, ALLAHIN gazabını bile bile bu batılı devlet idarecilerinin kölesi olmuşlar, huzuru mahşerde kendilerini nasıl savunacaklar, azabın şiddetini anlamak istemezler, aslında dünya insanlarının hiçbir sorunu yok kardeşçe yaşayabilirler, ama bu yöneticilerin hırsları kibirleri, insanlığı zulme sürüklüyor, insanları birbirine kırdırıp yukardan seyrediyorlar, onlarda lanetlenmiş siyonistlerin kölesi olmuşlar, sizi o lanetli siyonislermi kurtaracak zannediyorsunuz, onlar kendilerini kurtaramayacaklarki sizi düşünsünler, teknoloji dediniz dünyayı mahvettiniz, bu dünyadan başka gidecek Sizinde yeriniz yok, kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz, bu dünyada katlettiğiniz her insan sizi sonsuz hayatta lanetleyecek, gerçek hayatta siz zulüm içinde yaşayacaksınız onlar sizi seyredecek yüce yaratıcımız böyle emrediyor, buna onun gücü yeter, sizlere acıyamıyorum bile, o kadar aşağılıksınızki insana benzeyen şeytanlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23