• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Erbaş'tan 'ayet' ve 'hadis' uyarısı! İleri geri konuşan hadsizlere cevap verdi

Yeniakit Publisher
2020-02-13 01:23:00 - 2020-02-13 01:25:04
Ali Erbaş'tan 'ayet' ve 'hadis' uyarısı! İleri geri konuşan hadsizlere cevap verdi

İslami konuları çarpıtıp ileri geri konuşan hadsizlere cevap veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesin azami düzeyde dikkatli olması ve hassas davranması gerektiğini belirtti.

Erbaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki Kuran kursu ve mescidin açılışında, "Her kim Allah için bir mescit yaparsa/yaptırırsa, Allah da onun için cennette benzeri bir ev yapar." hadis-i şerifini paylaştığını hatırlattı.

Bu hadis ile Kuran kursu ve mescidinin yapımında emeği olduğu için ilçe sakinlerinin emeğine hürmeten, bir tuğla kadar dahi katkısı olanın bu müjdeden nasipleneceğini dile getirdiğini belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin bu hadis-i şerifiyle ilgili bazı medya mecralarında yapılan birtakım paylaşımları, konuşmaları, hadis-i şerife karşı özensiz ve gelişigüzel yorumları büyük bir hayret ve üzüntü ile takip ettim. Önemle bir kez daha ifade etmeliyim ki samimiyetle yapılan küçük iyiliklere büyük mükafatlar müjdeleyen, 'İman edip iyi işler yapanlara konak olarak firdevs cennetleri vardır' ayet-i kerimesi ve 'Günahkar olmasına rağmen, bir köpeğe kuyudan su çekip içirdiği için cennetle müjdelenen bir kadın' hadis-i şerifinde olduğu gibi pek çok ayet ve hadis vardır. Bu vesileyle ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Baskan

Haksızlığa adam kayirmacilikta kamu malını yemeğe dair hangi ayet ve hadis engel oluyor madem hakkı temsil ediyorsunuz bu konularda neden susuyorsunuz

Gerçek

Türkiye cumhuriyeti ne zaman ki laikliği bırakır o zaman Allah yolunu açar. Artık bu laik cumhuriyet çökmüş ölmüş gömülmesi gerekiyor gömün artık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23