• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Albaraka’dan 100 bin saatlik iş gücü avantajı

Yeniakit Publisher
2020-02-04 10:52:00 -
Albaraka’dan 100 bin saatlik iş gücü avantajı

Güven veren kurum kültürü iş birliğini kuvvetlendiriyor... Albaraka Türk Katılım Bankası, hayata geçirdiği inovatif uygulamalarla şirket kültürünü de dönüştürüyor.

İki senedir robotik süreç otomasyonu uygulamasını kullanan Albaraka Türk, son 6 ayda çalışanlarını tekrar eden işleri otomatize edebilecekleri birer RPA (Robotic Process Automation) uzmanına dönüştürdü. Böylece Albaraka Türk çalışanları, tekrarlı operasyonel işleri robota devrederek, katma değerli işlere odaklanarak verimliliklerini artırma fırsatı yakaladı.

Verimlilik ve memnuniyet arttı

Robotik süreç otomasyonu ve benzeri teknolojileri birer araç olarak gördüklerini ve bu araçları kullanarak çalışanlarının potansiyellerini gerçekleştirebilmelerini amaç edindiklerini söyleyen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “İlk başlarda tüm dünyada olduğu gibi bizim çalışanlarımızda da ‘Robotlar işimizi elimizden alacak mı?’ endişesi ve korkusu vardı. Ancak teknolojiyi tabana yayıp onların da bu deneyimin ayrılmaz bir parçası haline gelmesini sağlayınca bu korku cesarete dönüştü ve kendi tekrarlı işlerini otomatize etmenin faydasını görerek bu dönüşümden büyük bir memnuniyet duydular. Aslında robotlar kimsenin ekmeğini elinden almıyor, aksine daha iyiyi hedefleyen ve daha verimli çalışmak isteyen herkesin ekmeğine yağ sürüyor” dedi.

Güçlü takım ruhu

Robotik Süreç Otomasyonu eğitimi alan ve kurum içinde Şampiyon olarak nitelendirilen Albaraka Türk çalışanları büyük birtakım olarak hareket ederek kendi birimlerinin dijitalleşme süreçlerinde aktif rol alıyor ve kendilerini bu takımın güçlü bir parçası olarak hissediyor. Bu yeni organizasyon modeli ile birlikte Albaraka Türk’te 2019 yıl sonu itibariyle 5 robot, 25 farklı birimde 70 farklı işi düzenli olarak gerçekleştiriyor. 2020 yılı sonunda ise toplam 100 bin saatlik iş gücü kazanımı öngörülüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23