• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ak Parti Sözcüsü'nden 'laiklik' açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-04-26 23:17:00 -

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Laiklik konusunda AK Parti'nin tutumu nettir. Laikliğin olmayacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Laiklik daha önce de anayasa teklifimizde yer almıştır, alacaktır" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Laiklik tartışmalarına değinen Çelik, AK Parti'nin laiklik ile ilgili duruşunun net olduğunu belirtti. Çelik, anayasanın daha önceki tekliflerinde yer aldığını anlatarak, "Laiklik konusunda AK Parti'nin tutumu nettir. Laikliğin olmayacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Laiklik daha önce de anayasa teklifimizde yer almıştır, alacaktır" diye konuştu.

Ömer Çelik, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Laikliği bir toplumsal hakemlik kurumu, bir toplumsal barış kurumu olarak görüyoruz. Tıpkı demokrasi gibi, tıpkı hukuk devleti gibi altını çizdiğimiz bir kavramdır. Bizim anayasa metnimizde laikliğin olmayacağı gibi herhangi bir yorum ya da değerlendirme söz konusu değildir."

"Dini anayasa ya da din dışı anayasa diye bir kavram olamaz" diyen Çelik, "Öyle bir değerlendirme yapılamaz. Şu olabilir, din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan yüksek demokratik standartlarla yazılmış bir anayasa olabilir, din ve vicdan hürriyetini teminat altına alma konusunda demokratik standartları düşük olan zayıf olan anayasa olabilir ama anayasalar dindar ya da dindar olmayan dini ya da dini olmayan şeklinde ayrılamaz" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23