• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aidin Salih kimdir?

Yeniakit Publisher
2019-12-12 15:21:00 -
Aidin Salih kimdir?

Aidin Salih 4 Mart 1943 yılında Ukrayna Brusovka’da doğmuştur. Doğduğu yıllarda II. Dünya savaşı başlamıştı ve Rusya Almanların işgali altındaydı. İşte detaylar...

Aidin Salih 4 Mart 1943 yılında Ukrayna Brusovka’da dünyaya gelmiştir. Doğduğu yıllarda II. Dünya savaşı başlamıştı ve Rusya Almanların işgali altındaydı.

Çocukluğunu oldukça zor şartlar altın geçiren yazar Lugansk şehrinde Tıp Kolejinden mezun olmuştur. Hastanelerde görev yaparak modern tıpla yakından tanışmıştır.

Yazar modern tıbbın temelindeki prensiplere karşı farklı bir bakış açısı kazanmıştır. Kafasının karışıklığını ve kuşkularını ortadan kaldırmak için Taşkent Üniversitesi Biyoloji bölümünü okumaya başlamış ve başarı ile mezun olmuştur.

Aidin Salih 1970’li yıllarda Sovyetlerde hastalıklar ve tedavi metotlarını anlatan bir edebiyat akımı başlatmıştır. Su oruçları ile tedavi yöntemi ile bu dönemlerde tanışmıştır. Bu alternatif tedavi yöntemlerinin hiç biri kendisini tatmin etmemiştir.

İbn-i Sina’yı inceleme başlamış aradığı metotların hakikatine ulaşmıştır. Müslüman olduktan sonra Kuran ve hadisler ile tanışarak ne aradığını keşfetmiştir.

Aidin Salih Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde isimli kitabı uzun yıllar deneyimlediği bilgilerin toplamından oluşmaktadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yazar doktor olarak görev yaptığı sıralarda bütün hastalıkları bünyesinde barındırıp modern tıp ile bir türlü iyileşemeyince kendisini tedavi edemeyen bir doktorun hastalarına yararlı olmayacağını düşünerek doktorluk mesleğini bırakmıştır.

Biyoloji fakültesinde okurken tabiat ve canlıların mükemmel bir sistemle çalıştığını keşfetmiştir. 1993 yılında eşinin siyasi, suçlar nedeni ile Türkiye’ye sürgün gönderilmesi sonucu ailesi ile İstanbul’a gelmiştir.

Fakat burada da kısa süre içinde Avrupa’ya sürgün gönderilmek zorunda kalmışlardır. 10 yıl çeşitli ülkelerde yaşayan aile Türkiye özlemi yaşamışlardır. 2005 yılında Türkiye’ye giriş yasakları kaldırılmış Aidin Salih son on yılını Türkiye’de geçirmiştir.

Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde kitabı ile birlikte Türkiye yazarlar birliğinde dersler vermiş bu dönemde hacamat ustaları yetiştirmiştir. Öğrencileri ile birlikte Sade Hayat isimli derneği kurarak gönüllü çalışmalarda bulunmuştur.

Aidin Salih 9 Kasım 2014 yılında İstanbul’da vefat etmiştir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23