• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Davutoğlu ahlaksız muhabiri fırçaladı

Yeniakit Publisher
2014-05-13 21:50:00 -
Ahmet Davutoğlu ahlaksız muhabiri fırçaladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi temaslar gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelen Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard ile Dışişleri Bakanlığında ortak basın toplantısı yaptı.

İkili basın mensuplarının karşına geçip sorularına cevap verdiği sırada Zaman gazetesi muhabirinin ahlaksız sorularına karşılık Davutoğlu sert bir dille cevap verdi.

Zaman gazetesi muhabirin Lidegaard ve Davutoğlu'na Türkiye'deki basın özgürlüğü ile ilgili soru sorayım derken hakaret dolu ifadeler yöneltmesi Ahmet Davutoğlu'nu çileden çıkardı. Davutoğlu Zaman muhabirine öyle bir cevap verdi ki muhabir ne yapacağını şaşırdı.

İşte basın toplantısında yaşanan o ilginç diyalog:

- Benim her iki bakana da birer sorum olacak. İlk sorum Sayın konuk Bakana olacak;
Başbakan Erdoğan uzun süreden beri Türkiye'de belli bir gruba yönelik çok ağır hakaretler yürütüyor. Son olarak hiçbir delil olmadan, hiçbir yargılama olmadan, sadece siyasi kanaatlere dayanarak bu gruba karşı cadı avı başlatacağını açıkladı, bizzat kendisi cadı avı ifadesini kullandı. AB'ye katılım müzakereleri yapan bir ülkede cadı avı gerçekleşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz.

- Efendim, ikinci sorum size olacak;
Basın özgürlüğü konusunda Türkiye'de çok canlı bir tartışma var, siz de az önce bu konudaki görüşlerinizi beyan ettiniz, ancak basın özgürlüğünün tanımı konusunda bir karmaşa yaşandığını görüyorum ben. Sizin basın özgürlüğü tanımınız ve anlayışınıza göre, bir Başbakanın bir medya grubuna bir yönetici atayıp haberleri ve altyazıları kontrol etmesi normal mi? Yine aynı Başbakanın bir başka medya grubu liderini arayıp, bir haberin kaynağıyla ilgili soru sorması, tehdit etmesi normal mi?
Ve son olarak, bir mitingde bir muhabirin sadece fotoğraf çektiği için gözaltına alınıp hürriyetinin ihlal edilmesi normal mi?

DANİMARKA DIŞİŞLERİ BAKANI: HİÇ BİR BİLGİM YOK

Sorunuza teşekkür ediyorum.

Korkarım ki şu anda söylemiş olduğunuz konuyla alakalı hiçbir bilgim yok, dolayısıyla bu konu üzerinde yorum yapamayacağım. Ama şunu söyleyebilirim: Danimarka basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü konusunda en savaşan ülkelerden bir tanesidir bu ister Türkiye'de olsun, ister Avrupa Birliği üyesi ülkelerde olsun.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Aslında bu arkadaşımızın sorusu Freedom House konusundaki soruya verilen en iyi cevaptı. Çünkü hiçbir ülkede eminim bir basın mensubunun ülkenin başbakanına ve bakanına böyle hakaret de ima eden bir soru yöneltebilecek hürriyete sahip olduğunu zannetmiyorum. Bu sorunun bu salonda yöneltilebilmiş olması dahi Freedom House'un raporunun ne kadar gerçek dışı, Türkiye'de her konunun her zeminde sorulabildiğinin en açık işareti oldu.

AĞZINA GELENİ SÖYLEDİN ŞİMDİ ÇEKİP GİDECEKSİN!

Ayrıca bir şey sormaya gerek yok, eğer bir dışişleri bakanının basın toplantısında bir basın mensubu o ülkenin başbakanına doğrudan veya dolaylı hakaret ederek bir soru sorabilecek bir hürriyete sahipse ve buradan rahatlıkla evine gidebilecekse, yarın görevini rahatlıkla yapabilecekse, başka bir basın toplantısında rahatlıkla bu soruyu soracaksa, sorabiliyorsa aslında bir cevap vermeye gerek yok. Türkiye'deki özgürlüğün en açık işareti budur, ben bu sorular dolayısıyla bu anlamda aslında daha önceki soruya da, kendi sorularına da cevap verildiğini, vermiş olduğunu düşünüyorum arkadaşımızın. Ayrıca bir cevap vermeye ihtiyaç duymuyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23