Ahlat’ta 23 Nisan etkinliğinde özel öğrenciler mutfakta hünerlerini sergiledi
Bitlis’in Ahlat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, özel gereksinimli öğrenciler mutfağa girerek yeteneklerini ortaya koydu.
Ahlat Kaymakamlığı, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kanık Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü ve Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle organize edilen programda, 9 engelli öğrenci mutfakta hazırladıkları sunumlarla beğeni topladı. Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki 3. kademe özel eğitim alt sınıfı öğrencileri, gastronomi bölümü öğrencileriyle birlikte çeşitli yiyecekler hazırlayarak katılımcılara ikram etti.
Protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladığı lezzetleri tadarak çalışmalarını takdir etti. Etkinlik sonunda özel bireylere katkılarından dolayı hediyeler verildi.
Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, "Birlikte güzel yiyecek ve içecekler hazırladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bir gün değil her gün hatırlanmak dileğiyle. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün Ulusumuzdaki çocuklarımıza hediye edilen bir bayram olduğu için özel bireylerimizi de özellikle hatırladık" dedi. Akdemir, daha önce benzer bir çalışmaya imza attıklarını ve bu tür etkinliklerin özel öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yarattığını da sözlerine ekledi.
Özel öğrenciler ise bu anlamlı günde kendilerine böyle bir fırsat sunanlara teşekkür etti.
BEÜ Kanık Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü'nde gerçekleşen programa Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, Kanık Yüksekokulu Müdürü Caner Güçlü, Bitlis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vefa Akdoğan ile Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan da katıldı.