Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik yakalandı Ökkeş Tetik kimdir?
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
FETÖ’nün sözde hava imamı olan firari Adil Öksüz’ün bacanağı Ökkeş Tetik Sakarya’da yakalandı. Peki Ökkeş Tetik kimdir?
FETÖ’nün sözde hava imamı olan firari Adil Öksüz’ün bacanağı Ökkeş Tetik Sakarya’da yakalandı. Peki Ökkeş Tetik kimdir?
Almanya’da olduğu iddia edilen FETÖ’nün sözde hava imamı firari Adil Öksüz’ün yakalanması için çalışmalar devam ederken Sakarya’dan Adil Öksüz’ün bacağını Ökkeş Tetik konusunda son dakika gelişmesi yaşandı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'i Sakarya'da gözaltına aldı.
Konya'ya getirilen Ökkeş Tetik, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Ökkeş Tetik'in FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri yapılanmasında "gezici" olarak, örgüt mensubu askerleri ve onlara mahrem imamlık yapan kişileri denetlediği öğrenildi. Tetik'in ByLock kullanıcısı olduğu ve örgütün mahrem yapılanmasında görev yapan önemli kişileri bilen kritik isimlerden biri olduğu belirtildi.
ASKERİ ÖĞRENCİLERİ YAKIN TAKİBE ALMIŞ
Örgütte daha önce "mahrem imamlık" yaptığı öğrenilen ve Ökkeş Tetik'i deşifre eden itirafçı M.A'nın verdiği ifadesinde, "Daha önce görmediğim ve 'gezici’ olarak adlandırılan Ökkeş Tetik, Ocak 2013'te benim ilgilendiğim 2 Harp Okulu öğrencisinin mezun olmasına 7-8 ay kala, bana bir askeri öğrenciyi daha getirdi. Zaman zaman bu 3 öğrenciyle buluştuğumuz evlere gelip, benim yanımda, bu öğrenciler ile örgütsel faaliyetler kapsamında görüşür, okulda neler yaptıklarını, hangi komutanlarının olduğunu, herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sorardı." dediği öğrenildi.