ABD'de Tesla merkezine silahlı saldırı: Araçları tarayıp hepsini yaktılar
Tesla CEO’su Elon Musk’ın ABD hükümetindeki yetkilerine ve yaptığı açıklamalara tepki olarak ülke çapında Tesla araçları, bayileri ve şarj istasyonlarına düzenlenen saldırılara bir yenisi daha eklendi. Las Vegas'taki Tesla servis merkezine düzenlenen son silahlı saldırıda merkezdeki tüm araçlar ateşe verildi.
Las Vegas Metropolitan Polisi Departmanı (LVMPD) şehrin yakınlarında bulunan bir Tesla Çarpışma Merkezi'ndeki araçların ateşe verildiği, itfaiyenin merkezdeki yangını söndürdüğünü açıkladı.
Yetkililerin "hedefli saldırı" olarak tanımladığı olayda, çıkan yangın nedeniyle çarpışma merkezinin bulunduğu sokağın trafiğe kapatıldığı ve delillerin toplanmaya devam edildiği de belirtildi.
Şerif Yardımcısı Dori Koren, polis merkezini arayan ihbarcılardan birinin "silah sesleri duyduğunu ve siyah giysili bir kişinin tüm arabaları ateşe verdiğini gördüğünü" söyledi.
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını söyleyen Koren, "Ancak polis, tamamen siyah giysili bir kişinin servis merkezine molotof kokteylleri ve bir silahla saldırdığına inanıyor. Ayrıca bir adet yanmamış molotofkokteyli de ele geçirildi." dedi.
Koren, en az 5 Tesla aracının ateşe verildiği, arabalara 3 el ateş edildiği ve saldırganın araçların ön kapılarına sprey boyayla "diren" yazdığı bilgilerini de paylaştı.
ABD medyasına göre son haftalarda ülke çapında, şirketin CEO'su Elon Musk'ın Başkan Donald Trump ile çalışmasına tepki olarak, çok sayıda Tesla aracı, bayisi ve şarj istasyonu tahrip edildi. Trump da saldırılara karşı firmaya desteğini göstermek için, Beyaz Saray'ın girişine park edilen bir Tesla aracının önünde Musk ile fotoğraf çektirmişti.


