• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de gerçekleşen silahlı saldırı Donald Trump'ın işine yaradı

Yeniakit Publisher
2016-06-13 11:18:00 -
ABD'de gerçekleşen silahlı saldırı Donald Trump'ın işine yaradı

ABD'deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı olan emlak milyarderi Trump, ABD'de dün sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı sonrasında "Müslümanların ülkeye girişi yasaklansın" teklifini yineleyerek Başkan Obama'nın istifa etmesini istedi.

ABD'deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için kampanya yürüten ve kampanyalarındaki Müslüman karşıtı söylemlerle tepki toplayan emlak milyarderi işadamı Donald Trump, Orlando'da 50 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından en çok tartışılan önerisini yineledi.  

Kamuoyu araştırmalarında "Müslümanların önemli bir kısmının Amerikalılara karşı nefret beslediğinin" görüldüğünü iddia eden ve bu yüzden ülkenin kapılarının Müslümanlara kapatılması fikrini ortaya atan Trump, başta ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere'nin başkenti Londra'nın emanet edildiği ilk Müslüman belediye başkanı Sadiq Khan olmak üzere, pek çok önemli ismin sert eleştirilerine maruz kalmıştı.

Tüm bunlar üzerine yanlış anlaşıldığını söyleyerek geri adım atan ünlü işadamı, dün Orlando'da gerçekleştirilen silahlı saldırıyı fırsat bildi. Trump, Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanmasını isterken haklı olduğuna dair paylaşımlarda bulundu. 

16-06/13/trump.png

"Başkan Obama sonunda radikal İslam teröründen bahsedecek mi? Etmeyecekse hemen istifa etmeli!" diyen Trump, Orlando'da yaşananın sadece başlangıç olduğunu iddia etti ve yönetim zaafiyeti olduğunu savunarak, yasak teklifini tekrarladı.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

16-06/13/truymy.png

Trump'ın paylaşımları Amerikan basınında geniş yer buldu. Huffington Post, ünlü işadamının böyle bir saldırı sonrası kendini över nitelikteki yazıları için "iğrenç" ifadesini kullandı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23